1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Berlin’in en ucuz elektriği Türkler’den

Berlin’in en ucuz elektriği Türkler’den

Enerji Günlüğü - Gurbetçi Pehlivan Ailesi’nin kurduğu perakende elektrik ticareti şirketi, Almanya’nın başkenti Berlin’deki en ucuz elektriği satıyor....

Berlin’in en ucuz elektriği Türkler’den

Enerji Günlüğü - Gurbetçi Pehlivan Ailesi’nin kurduğu perakende elektrik ticareti şirketi, Almanya’nın başkenti Berlin’deki en ucuz elektriği satıyor. Şirket 2013'te sattığı elektriğin iki katını bu yıl satmayı hedefliyor. 

Eskişehir kökenli 41 yaşındaki Muammer Pehlivan, Enerji Günlüğü’ne yaptığı açıklamada, halen Berlin’de TEK markasıyla Türklere, P-Power markasıyla diğer tüketicilere ucuz elektrik sattıklarını söyledi.

Elektriği 25.99 EuroCent/kWh fiyatla sattıklarını belirten Muammer Pehlivan, bu rakam şu anda piyasadaki en uygun fiyat olduğunu kaydetti. En düşük düşük fiyata satsalar da şirketlerinin kâr ettiğini vurgulayan Pehlivan, "Sermayemiz 3 milyon Euro. Şu anda 1500'e yakın müşteriye elektrik veriyoruz. Daha çok manav, dönerci, restoran, kafeterya gibi çoğunlukla yılda 35-40 bin kWh'lık elektrik tüketen küçük ve ortak ölçekli işletmeler bunlar" dedi.

Mehmet KARA - BERLİN/İSTANBUL/VİYANA

GURBETÇİ PEHLİVAN, TÜRKİYE'YE UCUZ ELEKTRİK GETİRECEK

Önceki ve Sonraki Haberler