1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Beril Enerji`den Konya`ya 5.85 MW`lık GES

Beril Enerji`den Konya`ya 5.85 MW`lık GES

Enerji Günlüğü - Beril Enerji, Konya'da 5.85 MW kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali kurmayı planlıyor.Beril Enerji Üretim Ltd. Şti. tarafıdan Konya ili...

Beril Enerji`den Konya`ya 5.85 MW`lık GES

Enerji Günlüğü - Beril Enerji, Konya'da 5.85 MW kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali kurmayı planlıyor.

Beril Enerji Üretim Ltd. Şti. tarafıdan Konya ili Yunak ilçesi Böğrüdelik Mahallesi Kızılçam mevkiinde toplam kurulu gücü 5.85 MW olan Güneş Enerjisi Santrali kurulması planlanıyor.

Santral 6 parçadan oluşacak olup,5 parça 1’er MWe, kalan 1 parça ise 0,85 MWe güce sahip olacak. Üretilecek elektrik enerjisi trafo ile orta gerilim seviyesine yükseltilecek ve dağıtım şirketine ait en yakın saplanma yöntemiyle bağlanarak sisteme aktarılacak. Proje bedeli ise 14.625.000 TL olarak belirlendi.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Konya Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler