1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Bereket Enerji`den Milas`a kömür santrali

Bereket Enerji`den Milas`a kömür santrali

Enerji Günlüğü - Bereket Enerji Üretimi AŞ, Muğla'nın Milas ilçesinde ithal kömüre dayalı 660 MW kurulu güçte bir termik santral kurmak üzere lisans...

Bereket Enerji`den Milas`a kömür santrali

Enerji Günlüğü - Bereket Enerji Üretimi AŞ, Muğla'nın Milas ilçesinde ithal kömüre dayalı 660 MW kurulu güçte bir termik santral kurmak üzere lisans talebinde bulundu. 

İzmir ve Manisa illerinin elektrik dağıtımını üstlenen GDZ Enerji Yatırımları AŞ ile Aydın, Denizli ve Muğla illerinin elektrik dağıtımını yürüten AYDEM'in ana ortağı Bereket Enerji Grubu, elektrik üretimi konusunda da atağa kalktı. Şirket mevcut ve devreye almaya hazırlandığı hidroelektrik santrallerinin yanı sıra, geçtiğimiz hafta içinde güneş enerjisine dayalı elektrik üretim lisansı başvurusunda bulunan şirketler arasında da yer aldrı.

Bereket Enerji şimdi de kömüre dayalı elektrik üretimi için de harekete geçti. Bereket Enerji Üretimi AŞ, Muğla'nın Milas İlçesi yakınlarında ithal kömüre dayalı bir termik santral kurmak amacıyla lisans talebinde bulundu. Kurulacak santralin adı Güneybatı Anadolu Termik Santrali olarak kayıtlara girdi. Projenin kurulu kapasitesi ise 660 MW olarak belirlendi. 

Bereket Enerji'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Elektrik Dağıtıcıları Derneği ELDER'in Başkan Yardımcılığı görevini de yürütüyor. Saldanlı, derneğin bir önceki dönem başkanlığını da üstlenmişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler