1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Bereket Enerji, Çatalağzı Santrali`ni de devraldı

Bereket Enerji, Çatalağzı Santrali`ni de devraldı

Enerji Günlüğü - Geçtiğimiz haftalarda Yatağan Termik Santrali'ni devralan Bereket Enerji Grubu, Çatalağzı Termik Santrali ve Santral tarafından...

Bereket Enerji, Çatalağzı Santrali`ni de devraldı

Enerji Günlüğü - Geçtiğimiz haftalarda Yatağan Termik Santrali'ni devralan Bereket Enerji Grubu, Çatalağzı Termik Santrali ve Santral tarafından kullanılan taşınmazları da devraldı. 

Elektrik özelleştirmelerinde tesislerin özel sektöre devredilmesine devam ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda, daha önce ihalesini kazandığı Yatağan Termik Santrali'ni devralan Bereket Enerji Grubu, şimdi de Çatalağzı Termik Santrali'ni devraldı. 

İhalede ikinci olan, ancak ilk sıradaki Zonguldaklı madencilik şirketi Demir Madencilik'in şartları yerine getirememesi nedeniyle Çatalağzı Santrali'ni devralma hakkı kazanan Bereket Enerji Grubu şirketi Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ ile Elektrik Üretim AŞ arasında santrale ilişkin satış sözleşmesini imzalandı.  

Çatalağzı Termik Santrali ve Santral tarafından kullanılan taşınmazlara Elsan tarafından 350 milyon dolar teklif edilmişti. Şimdi santral, Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından İhale Şartnamesi hükümleri çerçevesinde kurulan Çates Elektrik Üretim AŞ'ye devredildi. 

ÇATALAĞZI SANTRALİ BEREKET ENERJİ'NİN

Önceki ve Sonraki Haberler