1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Berdimuhamedov: Yeni Avrasya enerji altyapısı kuruluyor

Berdimuhamedov: Yeni Avrasya enerji altyapısı kuruluyor

Enerji Günlüğü - Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, yeni Avrasya enerji altyapısının kurulmakta olduğunu söyledi.Tacikistan'ın başkenti...

Berdimuhamedov: Yeni Avrasya enerji altyapısı kuruluyor

Enerji Günlüğü - Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, yeni Avrasya enerji altyapısının kurulmakta olduğunu söyledi.

Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de gerçekleştirilen Şanghay İşbirliği Örgütü'nün (ŞİÖ) 14. Devlet Başkanları Zirvesinde konuşan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, örgüte üye ülkeler ile ekonomik işbirliğini geliştirilmesi büyük önem verdiklerini kaydederek, “Yeni Avrasya enerji altyapısı kuruluyor” dedi.

Ekonomik işbirliği olarak enerji ve ulaştırma sektörlerinin ön plana çıktığını söyleyen Berdimuhamedov, "Enerji kaynaklarının güvenli bir şekilde ulaştırılması en önemli sorun. Bu konuda örgüte üye ülkeler ile daha kapsamlı işbirliği yaparak, Birleşmiş Milletler himayesinde sürdürülebilir enerji alanında küresel işbirliği için yeni bir yasal çerçeve oluşturulabilinir. Yeni Avrasya enerji altyapısı kuruluyor. Bu altyapının kurulmasına hem Türkmenistan hem de ŞİÖ üyeleri dahil. Birkaç yıl önce Türkmenistan-Özbekistan-Kazakistan-Çin doğalgaz boru hattı kuruldu. Şimdi bu alanda yeni bir hattın Türkmenistan-Özbekistan-Tacikistan-Kırgızistan-Çin doğalgaz boru hattının üzerinde çalışılıyor. Türkmenistan-İran güzergahında ikinci boru hattı çekildi. Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan boru hattı projesi için yoğun çalışmalar devam ediyor. Türkmenistan bu stratejik alanda ŞİÖ ülkeleri ile sistematik ve çok yönlü işbirliğine hazırdır." diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler