1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Berak Enerji Balıkesir`de 3 MW`lık GES kuracak

Berak Enerji Balıkesir`de 3 MW`lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Berak Enerji, Balıkesir'de 3 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali kuracak.Berak Enerji San. ve Tic. A.Ş. tarafından Balıkesir ili, Altıeylül...

Berak Enerji Balıkesir`de 3 MW`lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Berak Enerji, Balıkesir'de 3 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

Berak Enerji San. ve Tic. A.Ş. tarafından Balıkesir ili, Altıeylül ilçesi, Türkali Köyü, J19b.02.b pafta, 30, 31, 34 no'lu parsellerde bulunan toplam 5,84 hektarlık arazi üzerinde 2,97 MW kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

Proje bedeli 2.925.000 TL olarak belirlenen projede toplam 35,84 hektarlık arazi üzerine güçleri 990 kW (0,99 MWe ) olmak üzere 3 adet elektrik üretim tesisi kurulacak.

Proje kapsamında 11.880 adet çok kristalli fotovoltaik panel ve her biri 333 kWe olan 9 adet evirici (invertör) kullanılması ve yılda yaklaşık 4.800 MWh'lik elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor. Üretilecek elektrik, trafolar ile orta gerilim seviyesine yükseltilecek ve dağıtım şirketine ait en yakın hatlara saplanma yöntemi ile bağlanarak sisteme aktarılacak.

PROJEYE ÇED GEREKLİ GÖRÜLMEDİ

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyanın incelenip değerlendirilerek, Balıkesir Valiliği tarafından 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildiği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler