1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Batı Rusya ile çalışmanın bir yolunu bulacak

Batı Rusya ile çalışmanın bir yolunu bulacak

Enerji Günlüğü – AB’nin her adımda kapsamını genişlettiği yaptırımlara rağmen Batılı şirketlerin Rusya ile çalışmanın bir yolunu bulacakları...

Batı Rusya ile çalışmanın bir yolunu bulacak

Enerji Günlüğü – AB’nin her adımda kapsamını genişlettiği yaptırımlara rağmen Batılı şirketlerin Rusya ile çalışmanın bir yolunu bulacakları ifade edildi.

Rusya Petrol Üreticileri Birliği Başkanı Gennady Schmal, Batılı şirketlerin Rusya projelerinden tamamen çekileceklerini düşünmediğin ifade ederek, “Bence Batılı şirketler şubeleri yardımıyla da olsa Rus şirketleriyle birlikte çalışmanın bir yolunu bulacak ve Rusya’ya ekipman göndermeye,petrol servis hizmetlerini sunmaya devam edecekler” dedi.

Schmal ayrıca, Batılı şirketlerin petrol sektöründe kullanılan ekipmanları Rusya’ya göndermediği takdirde Rus petrol üreticilerinin ekipmanların yarısını özellikle Çin başta olmak üzere Asya’dan temin edeceklerini geri kalanını da şu anda yüksek teknolojilerle üretilmeye başlayan yerli ekipmanlardan temin edeceklerini kaydetti.

RUSYA 2-3 YIL SONRA YAPTIRIMLARDAN ETKİLENEBİLİR

Bu nedenle Batı’nın Rusya petrol sektörüne karşı uyguladığı yaptırımların petrol üretimi hacmini etkilemeyeceğini belirten Schmal, ancak bu şirketlerin kredi almalarında getirilen kısıtlamaların 2-3 sene sonra etkisini göstereceğini bildirdi.

YAPTIRIMLARLA RUSYA EKONOMİSİNDE DURGUNLUK 3 YIL SÜREBİLİR

AB yaptırımlarının Rusya ekonomisi üzerinde etkisi üzerinefarklıbir değerlendirme de, Dmitri Medvedev’in devlet başkanlığı döneminde Kremlin ile fikir ayrılığına düşerek görevden alınan eski Maliye Bakanı Aleksey Kudrin’den geldi..

ABD Ticaret Odası iş forumunda konuşan Kudrin, Rusya ekonomisindeki yapısal sorunların Ukrayna krizi ve yaptırımların öncesinde ortaya çıktığı görüşünü dile getirerek,Rusya’da yatırım temposundaki düşüşün önümüzdeki 2-3 yıl boyunca ekonomide yüzde 0 büyümeye yol açacağını öngördü.

Önceki ve Sonraki Haberler