1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Başkent Doğalgaz için devir günü yaklaştı

Başkent Doğalgaz için devir günü yaklaştı

EnerjiGünlüğü - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Başkentgaz için Torunlar Gıda ile bugünlerde mukavele imzalamaya hazırlanıyor. Özelleştirme...

Başkent Doğalgaz için devir günü yaklaştı

EnerjiGünlüğü - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Başkentgaz için Torunlar Gıda ile bugünlerde mukavele imzalamaya hazırlanıyor. 

Özelleştirme İdaresi'nin Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ’nin yüzde 100 oranındaki hissesinin blok satış yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinde devir işlemleri tamamlanıyor. Sermayesi 700 milyon TL olan Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) onayı alınan Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’ye bugünlerde devredilmesi bekleniyor. Firmanın özelleştirme bedeline ilişkin ilk ödemelerini yapmış olduğu ileri sürülürken, bir yandan da sözleşme taslağının hazırlandığı ve imza için hazır hale getirildiği bildiriliyor.

Firma ile ÖİB arasında beklenen mukavelenin bugünlerde imzalanması ve mukavelenin Haziran ayının ilk günlerinde düzenlenecek tören ile kamuoyuna duyurulması hedefleniyor.

Konu hakkında geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan ÖİB Başkan Vekili Ahmet Aksu, özelleştirmede önceliklerinin 700 milyon Dolar'lık borcun ödenmesi olduğunu ve ihalede peşin ödeme yapılmasının borçların ödenmesi açısından daha uygun olduğunu kaydetmişti.

İhaleye 6 teklif gelmiş, nihai pazarlık turlarında en yüksek teklif, 1 milyar 162 milyon dolar ile Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ firmasından gelmişti. İhalede ikinci ve üçüncü sıralardaki firmalar, 1 milyar 160 milyar dolar ile Akfen Holding + STFA Yatırım ve 1 milyar 157 milyon dolar ile Fernas İnşaat olmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler