1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Başbakanlık 60 adet Uzman Yardımsısı alacak

Başbakanlık 60 adet Uzman Yardımsısı alacak

Enerji Günlüğü - Başbakanlık Merkez Teşkilatında çalıştırılmak ve Başbakanlık Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere 60 adet Uzman Yardımsısı alınacak.Başbakanlık...

Başbakanlık 60 adet Uzman Yardımsısı alacak

Enerji Günlüğü - Başbakanlık Merkez Teşkilatında çalıştırılmak ve Başbakanlık Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere 60 adet Uzman Yardımsısı alınacak.

Başbakanlık tarafından bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Başbakanlık Merkez Teşkilatında çalıştırılmak ve Başbakanlık Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere 26/03/2015 tarihli ve 29307 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Başbakanlık Uzmanlığı Yönetmeliği” hükümlerine göre 60 adet Başbakanlık Uzman Yardımcısı alımı için Giriş Sınavı yapılacak.

Giriş Sınavı, müracaat edenlerin mezun oldukları fakülte ve bölümlere göre iki grup halinde yapılacak. Bunlar:

I. Grupta; hukuk fakültesi, iktisat bölümü, işletme bölümü, kamu yönetimi bölümü ve uluslararası ilişkiler bölümü mezunları arasından 37 adet Başbakanlık Uzman Yardımcısı alınacaktır. Bu gruptan müracaat edeceklerin KPSSP95, KPSSP97, KPSSP103 ve KPSSP116 puan türlerinden birinden en az 85 almaları gerekiyor.

II. Grupta ise İletişim fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Elektronik Mühendisliği Bölümü, Endüstri Mühendisliği Bölümü ve Sosyoloji bölümlerinden toplam 23 adet Başbakanlık Uzman Yardımcısı alınacak.

SINAV BAŞVURULARI

Sınava katılmak isteyenler, başvurularını 10-14 Ağustos 2015 tarihleri arasında “Başbakanlık Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Formu”nu doldurarak http://www.basbakanlik.gov.tr/ adresinden elektronik ortamda veya Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğüne iletmek suretiyle şahsen, elden veya posta yoluyla yapacaklar.

Giriş Sınavına katılmaya hak kazandığı tespit edilenlerin listesi 19 Ağustos 2015 tarihinde http://www.basbakanlik.gov.tr/ adresinde ilan edilecek.

SINAV YERİ VE TARİHİ

Giriş Sınavı, 31 Ağustos-11 Eylül 2015 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak. Giriş Sınavına girmeye hak kazanan adaylar, Başbakanlık Merkez Bina A Blok Kat 2 Bakanlıklar/Ankara adresinde sınav giriş belgeleri ve nüfus cüzdanları ile birlikte hazır bulunacaklar.

Başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak ve duyuruda belirtilen kadro sayısını aşmamak suretiyle; Giriş Sınavında başarılı olanlar, http://www.basbakanlik.gov.tr/ adresinde ilan edilecek. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacak. Giriş Sınavında 70 ve üzerinde puan almış olmak, bu sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmeyecek.

Başvuruların Giriş Sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuzbeş yaşını doldurmamış olmaları gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler