1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Baltık ülkeleri enerji işbirliğini artırıyor

Baltık ülkeleri enerji işbirliğini artırıyor

Enerji Günlüğü - Estonya, Litvanya ve Letonya Rusya ile son dönemde artan riski azaltmak için bölgesel enerji işbirliğini artırıyor.Üç Baltık ülkesi...

Baltık ülkeleri enerji işbirliğini artırıyor

Enerji Günlüğü - Estonya, Litvanya ve Letonya Rusya ile son dönemde artan riski azaltmak için bölgesel enerji işbirliğini artırıyor.

Üç Baltık ülkesi Estonya, Litvanya ve Letonya Ekonomi Bakanları Avrupa enerji piyasalarına daha iyi uyum sağlamalarına yarayacak olan Baltık Ülkeleri Enerji Arz Güvenliği Deklarasyonu imzaladılar.

İmzalanan Deklarasyon ile üç Baltık ülkesi aynı zamanda önemli altyapı projelerinin zamanında tamamlanması konusunda da işbirliği yapacaklar. Ayrıca anlaşma Baltik elektrik şebekesinin Avrupa Kıtası şebekesi ile senkronize hale getirilmesinin de önünü açacak.

AB dönemsel başkanlığını İtalya'dan devralan Letonya Enerji Bakanı Dana Reizniece yayınladığı bir açıklamada bu inisiyatiften dolayı oldukça memnun olduğunu belirterek, bunun Enerji Birliği konseptine tamamen uygun olduğunu ifade etti.

Litvanya Enerji Bakanı Rokas Masilis ise Enerji Arz Güvenliği Deklarasyonu'nun bölgenin doğalgaz ve elektrik piyasalarında liberal, şeffaf, rekabetçi ve tamamıyla işlevsel bir yöne doğru kesin yöneliminin başlangıcını ifade ettiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler