1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Balres Elektrik Denizli`de 10 MW`lık GES kuracak

Balres Elektrik Denizli`de 10 MW`lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Balres Elektrik, Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 9,9 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali kuracak.Balres Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Denizli...

Balres Elektrik Denizli`de 10 MW`lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Balres Elektrik, Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 9,9 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

Balres Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Denizli İli, Pamukkale İlçesi, Kocadere Mah., Eskidombadan Mevkiinde, toplam 157709,34 m2’lik alanda 9,9 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali kurulacak.

Sahada kurulacak 4000 adet düz yüzeyli ve sabit güneş panelinden üretilecek elektrik izin alanı kuzeyinden geçen ana şebekeye verilecek.

Proje maliyeti 27.800.000,00 TL olan santral tesiste üretilecek elektrik doğrudan şebekeye verileceğinden acil durumlar için gerekli pil (akü) hücreleri kurulmayacak.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Denizli Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler