1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Balkanlarda elektrik iletim sistemi AB`ye bağlanıyor

Balkanlarda elektrik iletim sistemi AB`ye bağlanıyor

Enerji Günlüğü - Karadağ, Sırbistan ve Bosna-Hersek elektrik iletim sistemleri önümüzdeki hafta İtalya üzerinden AB'ye bağlanacak.Karadağ Ekonomi Bakanı...

Balkanlarda elektrik iletim sistemi AB`ye bağlanıyor

Enerji Günlüğü - Karadağ, Sırbistan ve Bosna-Hersek elektrik iletim sistemleri önümüzdeki hafta İtalya üzerinden AB'ye bağlanacak.

Karadağ Ekonomi Bakanı Vladimir Kavariç, Karadağ, Sırbistan ve Bosna-Hersek'in ortak girişimi ve bölgesel düzeyde öncelikli projelerinden biri olan elektrik iletim sistemleri projesinin önümüzdeki hafta devreye gireceğini söyledi.

Proje, üç Balkan ülkesinin 400 kV ana hattıyla iletim sistemlerinin ağını oluşturup Karadağ ve İtalya arasındaki arabağlantı güç hattına bağlanmasını öngörüyor.

Amacı enerji tedariğinin güvenliğini sağlamak olan İtalya ile enterkonneksiyon hattı projesi AB pazarıyla doğrudan bağlantılı olup tüm bölgenin enerji sektöründe başarı şansını artıracak.

Geçtiğimiz ay yedi Balkan ülkesi Arnavutluk, Bosna, Karadağ, Makedonya, Sırbistan, Kosova ve AB üyesi Hırvatistan Enerji Bakanları bir araya gelerek önümüzdeki yıl bölgesel bir elektrik piyasası kurma kararı almışlardı.

BALKAN ÜLKELERİ BÖLGESEL ELEKTRİK PİYASASI KURACAK

Önceki ve Sonraki Haberler