1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Balıkesir`e 1600 MW`lık Termik Santral yapılacak

Balıkesir`e 1600 MW`lık Termik Santral yapılacak

Enerji Günlüğü - Bahçepınar Enerji, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 1600 MW'lık ithal kömür yakıtlı Termik Santral kurmayı planlıyor.Bahçepınar...

Balıkesir`e 1600 MW`lık Termik Santral yapılacak

Enerji Günlüğü - Bahçepınar Enerji, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 1600 MW'lık ithal kömür yakıtlı Termik Santral kurmayı planlıyor.

Bahçepınar Enerji Üretim ve İnşaat A.Ş. tarafından Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 1600 MW'lık kömür yakıtlı Bandırma Termik Santrali, kül düzenli depolama tesisi, derin deniz deşarjı ve iskele kurulması planlanıyor.

Termik Santralde ana yakıt olarak yılda 3.721.179 ton ithal kömür, yardımcı yakıt olarak ise doğal gaz ya da fuel oil kullanılacak. Kömürün Rusya başta olmak üzere Güney Amerika, Endonezya ve Güney Afrika vs. ülkelerden ithal edilmesi öngörülüyor.

Proje değeri 4.288.000.000 TL olarak belirlenen tesiste yılda 12.600 GWh (12.600.000.000 kWh/yıl) brüt elektrik üretimi gerçekleşecek.

PROJE İLE İLGİLİ HALK TOPLANTISI YAPILACAK

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi dosyasının halkın görüşüne açıldığı duyuruldu.

Bu çerçevede, projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 10/12/2015 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya BALIKESİR Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve BALIKESİR Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler