1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Balıkesir RES kapasite artırıyor

Balıkesir RES kapasite artırıyor

Enerji Günlüğü - Enerjisa'nın Balıkesir’de işletmekte olduğu 143 MW kurulu kapasiteye sahip Balıkesir RES kapasitesini artıracak.Çevresel Etki Değerlendirmesi...

Balıkesir RES kapasite artırıyor

Enerji Günlüğü - Enerjisa'nın Balıkesir’de işletmekte olduğu 143 MW kurulu kapasiteye sahip Balıkesir RES kapasitesini artıracak.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Enerjisa'nın 143 MW kurulu kapasiteye sahip Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali kapasite artışı projesi için "ÇED Olumlu" kararı verildiği bildirildi.

Balıkesir RES, Balıkesir ili Merkez, Kepsut ilçesi Karakaya mevkiinde bulunuyor. Enerjisa’nın Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artışı projesi ile ilgili Çevre Bakanlığı’na sunduğuÇED Raporu, İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenip değerlendirilerek, ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu’ kararı verildi.

Açıklamaya göre ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması ve ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığa, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de Balıkesir Valiliklerine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletilmesi gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler