1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bakan Yıldız: Rusya`dan aldığımız doğalgazda kesinti olmaz

Bakan Yıldız: Rusya`dan aldığımız doğalgazda kesinti olmaz

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı doğalgazda kış aylarında kesinti olabileceği konusundaki haberlere ilişkin,...

Bakan Yıldız: Rusya`dan aldığımız doğalgazda kesinti olmaz

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı doğalgazda kış aylarında kesinti olabileceği konusundaki haberlere ilişkin, "Böyle bir sıkıntı yaşanacağı kanaatinde değilim" dedi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplarken, doğalgazda Türkiye'nin Rusya, Azerbaycan, İran, Nijerya ve Cezayir gibi ülkelerle doğalgaz alım kontratları bulunduğunu hatırlattı. Tüm ilgili ülkelerin bu sözleşmelere dikkat etmeleri gerektiğini kaydeden Bakan Yıldız, kesintiler olmaması konusunda, Gazprom ve diğer gaz şirketlerinin çok yoğun çalıştıklarını ifade etti.

Bakan Yıldız, "Sayın Alexey Miller ve Medvedev'le görüşmelerimiz devam ediyor. Onlardan bize iletilmiş resmi bir sıkıntı bilgisi yok. Ben olacağını da tahmin etmiyorum, düşünmüyorum çünkü onlar dünyanın en büyük üreticileri arasındalar. Biz de doğalgazda Türkiye'de herhangi bir sıkıntı inşallah yaşamayız" diye konuştu. 

TÜRKİYE GELECEK KIŞ DOĞALGAZSIZ KALABİLİR

Önceki ve Sonraki Haberler