1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Bakan Yıldız ikinci nükleer santral haberini yalanladı

Bakan Yıldız ikinci nükleer santral haberini yalanladı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sinop’ta nükleer santral yapımına ilişkin sürecin devam ettiğini belirterek, bu konuda...

Bakan Yıldız ikinci nükleer santral haberini yalanladı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sinop’ta nükleer santral yapımına ilişkin sürecin devam ettiğini belirterek, bu konuda anlaşma sağlandığına ilişkin haberleri yalanladı. Bazı basın yayın organlarında nükleer santralde konusunda bir ülke ile anlaşıldığı yönünde haberlerin yer aldığını belirten Yıldız, haberin doğru olmadığını söyledi. Müzakere sürecinin devam ettiğini belirten Yıldız, bu süreçte yapılan haberlerin hoş olmadığını söyledi. Yıldız, “Bu yarıştan önemli ölçüde Kanada ve ilgili firmasının koptuğunu söyleyebilirim. Ama diğer üç ülke ve firma ile müzakereler devam ediyor. Herhangi bir firma ile yaptığımız müzakere evrakının basın yayın organlarına servis edilmiş olması ki bizim tarafımızdan asla bu mümkün değil, çünkü son derece gizli götürmeye çalışıyoruz. Bunlar bizim sürecimizi etkilememesi lazım. O yüzden Japonya, Çin ve Güney Kore ile alakalı o müzakere sürecinde devam ediyoruz” diye konuştu.

Bir gazetecinin müzakereler ne zaman tamamlanacak? Yönündeki sorusuna Bakan Yıldız, “Müzakereler aslında geçen ay tamamlanıyordu. Fakat Türkiye’nin lehine daha çok rekabetin oluştuğunu gördük. Özellikle bu üç ülke bu yarıştan kopmamak için uğraşıyorlar. Müzakere sürecinde ortaya koydukları performansta bunu gösteriyor. Biz bundan memnuniyet duyuyoruz. Tabi ki Türkiye’nin lehine gerek finansmanı ile gerekse yatırımları ile alakalı her türlü müzakerelerdeki artıların bizlere daha çok şey kazandıracağına inanıyorum” dedi.

Itochu, Mitsubishi ve GDF Suez 2. nükleer santrale talip

 

Önceki ve Sonraki Haberler