1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BAE Mısır’a petrol sağlayacak

BAE Mısır’a petrol sağlayacak

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır'a Eylül ayından başlayarak 1 yılda 8,7 milyar dolar tutarında petrol sağlayacak.Mısır Genel Petrol...

BAE Mısır’a petrol sağlayacak

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır'a Eylül ayından başlayarak 1 yılda 8,7 milyar dolar tutarında petrol sağlayacak.

Mısır Genel Petrol Birliği’nden bir yetkilinin Reuters’a verdiği bilgiye göre, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır'a Eylül ayında başlayarak 2015 Eylül ayına kadar 1 yılda 8,7 milyar dolar tutarında petrol sağlamayı prensipte kabul etti.

İsmini açıklamak istemeyen kaynak,anlaşmanın detaylarının bu hafta tamamlanacağını ve ilk sevkiyatın gelecek hafta başlayacağını ifade ederken, toplam hacimle ilgili ayrıntı vermekten çekindi. Aylık petrol ürünleri ihracatı 1 milyar ile 1.3 milyar dolar arasında olacak.

Ülkede yaşanan iç karışıklık öncesi petrol ihracatçısı olan Mısır, şu anda enerji krizi ile karşı karşıya. Ülkede neredeyse hergün elektrik kesintisi yaşıyor.

BAE, Suudi Arabistan ve Kuveyt, Mısır'da ordunun Mursi'yi devirerek yönetime el koymasından bu yana bu ülkeye 20 milyar dolar değerinde petrol ürünü sağladılar.

Önceki ve Sonraki Haberler