1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ayen Enerji`den tahvil ihracı

Ayen Enerji`den tahvil ihracı

Enerji Günlüğü - Ayen Enerji, 70 milyon TL tutarında tahvil ihracı gerçekleştirdi.Enerji üreticisi Ayen Enerji ile ÜNLÜ & Co’nun iş birliğinin...

Ayen Enerji`den tahvil ihracı

Enerji Günlüğü - Ayen Enerji, 70 milyon TL tutarında tahvil ihracı gerçekleştirdi.

Enerji üreticisi Ayen Enerji ile ÜNLÜ & Co’nun iş birliğinin ilk meyvesi 70 milyon TL tutarındaki tahvil ihracı oldu. ÜNLÜ & Co bu işlemle birlikte 2014 yılında toplamda 5 adet tahvil ihracı işlemi gerçekleştirmiş oldu.

Yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co, hidroelektrik, rüzgar enerjisi ve doğalgaz santrallerinden oluşan, toplamda 370,05 MW’lık kurulu gücüyle Türkiye’nin tanınmış özel sektör elektrik üreticileri arasında yer alan Ayen Enerji AŞ'nin (AYEN) 2 yıl vadeli 70 milyon TL tutarında tahvil ihracı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Ünlü & Co'nun yönettiği tahvil ihracı sürrecinde gerçekleştirilen işlem, yüzde 15 oranında halka açık olan Ayen Enerji’nin TL cinsinden ilk tahvil ihracı olma özelliğini taşıyor.

Başlangıçta 50 milyon TL ihraç tutarıyla piyasaya sürülen tahviller, fiyat aralığının aşağı doğru çekilmesiyle daha yüksek bir taleple karşılaştı. Bu nedenle ihraç tutarı 70 milyon TL seviyesine yükseltildi.

Ünlü & Co yetkilileri, Ayen Enerji’nin ilk TL tahvil ihracınin, dalgalı piyasa koşullarına rağmen ihraç tutarının üzerinde gelen talep ve geniş bir yatırımcı kitlesine yayılmış talep kompozisyonu ile başarılı bir şekilde sonuçlandığı görüşünü dile getirdi.

ÜNLÜ & Co Borç Sermaye Piyasaları Danışmanlığı Bölümü Yönetici Direktörleri Ayşe Akkın ve Erdem Selim, konuyla ilgili şu görüşleri paylaştı:

"ÜNLÜ & Co olarak, Ayen Enerji için gerçekleştirdiğimiz tahvil ihracı ile 2014 yılı içerisindeki beşinci işlemimizi gerçekleştirdik. Ayen Enerji, Türkiye’nin özellikle yenilebilir enerji alanında en önemli oyuncuları arasında yer alıyor. ÜNLÜ & Co’nun borç sermaye piyasalarında beceri ve tecrübesi ile buluşan Ayen Enerji’ninyüksek profili sayesinde bütün hedeflerini aşan başarılı bir ihraç gerçekleştirdik. Bu başarı Ayen Enerji ile ÜNLÜ & Co’nun ilk günden itibaren yakın bir işbirliği içinde oluşturdukları finansman stratejisini, kararlılık ve devamlılık içerisinde hayata geçirmelerinin sonucudur. Bu verimli iş birliğinin yakın gelecekte de süreceğine inanıyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler