1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AYEDAŞ, elektrik satışını AESAŞ ile yapacak

AYEDAŞ, elektrik satışını AESAŞ ile yapacak

minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-theme-font:minor-latin>Enerji Günlüğü -mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-theme-font:minor-latin>İstanbul’un...

AYEDAŞ, elektrik satışını AESAŞ ile yapacak

minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-theme-font:minor-latin>Enerji Günlüğü -

mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-theme-font:

minor-latin>İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki elektrik dağıtım faaliyeti İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş.(AYEDAŞ) tarafından, elektrik satış faaliyeti ise bundan böyle İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Perakende Satış A.Ş.(AESAŞ) tarafından yürütülecek. 21 Mart tarihinden itibaren AYEDAŞ ile elektrik kullanım sözleşmesi bulunan abonelerin tüketimleri AESAŞ tarafından faturalandırılacak ve tahsil edilecek. Dolayısıyla elektrik abonelerinin eline geçen faturalarda bundan böyle AESAŞ logosu yer alacak. AESAŞ logolu ilk faturanın basımı ise AYEDAŞ Genel Müdürü Mükremin Çepni, AESAŞ Müdürü Nuri Kavak ve Müdür Yardımcısı Erol Binici tarafından yapıldı.

mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-theme-font:

minor-latin> 

font-family:"Calibri","sans-serif";mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-hansi-theme-font:

minor-latin;mso-bidi-theme-font:minor-latin>EPDK, 21 elektrik dağıtım bölgesindeki dağıtıcı şirketlerin perakende satış faaliyetlerini kanun gereği ayrıştırmalarına ilişkin düzenleme çerçevesinde, bu şirketlerin perakende satış lisanslarını iptal etmişti. Söz konusu bölgelerdeki dağıtım işini üstlenen şirketler, perakende satış faaliyetlerini yeni oluşturdukları tüzel kişilikler altında yürütmek zorunda. Yeni oluşturulan tüzel kişiliklere ise perakende satış lisansı verilmişti. AYEDAŞ’taki dağıtım-satış ayrışması da bu düzenlemenin gereği olarak hayata geçti. Diğer dağıtım şirketlerinin de önümüzdeki günlerde aynı uygulamayı hayata geçirmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler