1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AYEDAŞ, elektrik kesintilerini azaltacak

AYEDAŞ, elektrik kesintilerini azaltacak

Enerji Günlüğü - AYEDAŞ, 2015’te uygulamaya koyacağı SCADA ile toplam 90 ana dağıtım merkezini uzaktan izleyip kumanda ederek, elektrik kesinti süresini...

AYEDAŞ, elektrik kesintilerini azaltacak

Enerji Günlüğü - AYEDAŞ, 2015’te uygulamaya koyacağı SCADA ile toplam 90 ana dağıtım merkezini uzaktan izleyip kumanda ederek, elektrik kesinti süresini 5'te 1 oranında azaltacak.

AYEDAŞ, İstanbul Anadolu Yakası’nda akıllı şebeke projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Kontrol ve Veri Toplama Sistemi SCADA ile elektrik dağıtım sistemi uzaktan izlenerek anlık olarak takip ve kontrol edilebilecek. Şirket bu şekilde elektrik kesinti süresini 5'te 1 oranında azaltmayı hedefliyor.

2015 yılında uygulanmaya başlanacak SCADA ile toplam 90 ana dağıtım merkezi uzaktan izlenerek kumanda edilebilecek. SCADA sistemi ile orta gerilim elektrik şebekesindeki kesintilerden anında haberdar olunarak arızlara en kısa sürede müdahale edilebilecek. Aynı zamanda sistemin yük dengesi kontrol edilerek arızaların önceden önlenmesi ve yatırımlara yön verilerek müşterilere daha iyi hizmet sağlayacak şebeke altyapılarına kavuşturulacak.

SCADA Projesi ile sahada manuel olarak yapılan birçok işlem artık uzaktan müdahale edilerek hem sürdürülebilir enerji sağlanmasına katkı sağlanacak, hem de otomasyon ile iş sağlığı ve güvenliği konusunda iyileştirme sağlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler