1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Avrupa`nın eşsiz ekosistemine baraj tehdidi

Avrupa`nın eşsiz ekosistemine baraj tehdidi

Enerji Günlüğü - Balkan ülkelerinde gündemde olan 2 bin baraj inşaatı, Avrupa’nın son doğal su kaynaklarını tehdit ediyor.The Guardian gazetesinin...

Avrupa`nın eşsiz ekosistemine baraj tehdidi

Enerji Günlüğü - Balkan ülkelerinde gündemde olan 2 bin baraj inşaatı, Avrupa’nın son doğal su kaynaklarını tehdit ediyor.

The Guardian gazetesinin haberine göre, Balkanların eşsiz ekosistemi yapılması planlanan 2000 baraj inşaatı nedeniyle tehlike altında.

Yapılması planlanan barajların 435'i Arnavutlukta, 400'ü Makedonya’da, 400'ü Bulgaristan’da, 700'ü Sırbıstan’da, 100'ü Bosna’da, 100'ü Macaristan’da, 70'i Karadağ’dave 50'si Slovenya’da bulunuyor.

Avusturya merkezli sivil toplum kuruluşu RiverWatch’ın değerlendirmeye aldığı 646 büyük hidroelektrik santralinin dörtte birinin milli parklara ve koruma altında olan bölgelere kurulması planlanıyor.

MAKEDONYA EN TİPİK ÖRNEK

Binin üzerine bitki türüne ve ayılara, kartallara, kurtlara, nesli tükenen Balkan vaşaklarına ev sahipliği yapan Makedonya’nın en büyük milli parkı Mavrovo’da yapılması planalanan hidroelektrik santrali planı için yapılan eleştiriler sonrası Avrupa Kalkınma Bankası 65 milyon euroluk finansmanı askıya aldı.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler