1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Avrupa`nın enerji bütçesi düşecek

Avrupa`nın enerji bütçesi düşecek

Enerji Günlüğü - Avrupa'da petrol ve doğalgaz yatırım ve geliştirme bütçeleri 2015 yılında düşecek.Uluslararası araştırma ve danışma şirketi...

Avrupa`nın enerji bütçesi düşecek

Enerji Günlüğü - Avrupa'da petrol ve doğalgaz yatırım ve geliştirme bütçeleri 2015 yılında düşecek.

Uluslararası araştırma ve danışma şirketi Wood Mackenzie'nin hazırladığı rapora göre, 2015 yılında Avrupa'da petrol ve doğalgaz yatırım ve geliştirme bütçeleri 2014 yılındaki 6.9 milyar dolar düzeyinden 5.8 milyar düzeyine inecek.

Wood Mackenzie açıklamasına göre, düşen petrol fiyatları nedeniyle 2015 yılı petrol ve doğalgaz arama ve çıkarma çalışmalarının etkileneceği ve çalışmalara ayrılan bütçeleri doğrudan düşüreceği ifade edildi.

Bununla birlikte bu yıl bazı lisans ihaleleri ve yüksek profilli sondaj kuyularının da beklendiği belirtilerek, bölge için bu açıdan heyecan verici bir yıl olacağı da ifade edildi.

Rapora göre, Danimarka'daki Hejre ve South Arne Phase III projesi, Total'in İtalya'daki Tempa Rossa projesi ve OMV Petrom'un Romanya'da yürüttüğü açık deniz projesi 2014 yılının belli başlı yatırımları arasında.

Doğalgaz üretimindeki azalmanın daha çok Hollanda'daki Groningen sahasındaki azalmadan kaynaklandığı belirtilen raporda, 2015 yılında da yaşanacak yeni azalmaların olacağı belirtiliyor. Bununla beraber, Shell'in İrlanda'daki Corrib Projesinin de üretime başlayacağına da dikkat çekiliyor.

Raporda ayrıca, Eni, Marathon ve Total'in Polonya'daki kaya gazı arama sonuçlarında yaşanan hayal kırıklığının da etkisiyle bölgede geleneksel olmayan enerji çalışmalarının azalmaya devam edeceği de belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler