1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Avrupa’da en ucuz elektrik rüzgardan

Avrupa’da en ucuz elektrik rüzgardan

Enerji Günlüğü – Avrupa’nın kara sahalarındaki rüzgar santrallerinden üretilen elektrik doğalgazdan üretilene göre yüzde 20, kömürden üretilene...

Avrupa’da en ucuz elektrik rüzgardan

Enerji Günlüğü – Avrupa’nın kara sahalarındaki rüzgar santrallerinden üretilen elektrik doğalgazdan üretilene göre yüzde 20, kömürden üretilene göre üçte bir oranında daha ucuz olduğu tahmin ediliyor.

Portekiz'in enerji şirketi Energias de Portugal SA (EDP)’nin Başkanı Joao Manso Neto, gerçekleştirdiği bir sunumda Avrupa’da karasal alanlardaki rüzgar enerjisinden elde edilen elektriğin fiyatının doğalgazdan yüzde yirmi oranında, kömürden de üçte bir oranında daha ucuz olduğunu açıkladı.

EDP Başkanı, Avrupa için yaptığı bu fiyat tahmininin Amerika’da daha büyük olduğunu ifade ediyor. 20-40 dolar arasındaki fiyatların sözde şeyl gazı patlamasının hala rüzgarla rekabet edemeyeceğini ifade ediyor.

Neto rüzgar elektriğinin aynı zamanda Brezilya, Güney Afrika, Meksika ve diğer büyük Asya piyasaları gibi gelişmekte olan ülkelerde de doğalgazdan üretilen elektrikten daha ucuz olduğunu söyledi.

Portekizli şirket EDP, yaklaşık 8.7 GW kurulu gücündeki kara sahalarında bulunan güneş santrallerinden yaklaşık 24 GW elektrik elde etti.

Önceki ve Sonraki Haberler