1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Atık madeni yağlara çevre düzenlemesi

Atık madeni yağlara çevre düzenlemesi

Enerji Günlüğü - Atık madeni yağdan baz yağ üretecek olanlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan atık madeni yağların geri kazanımına ilişkin Çevre...

Atık madeni yağlara çevre düzenlemesi

Enerji Günlüğü - Atık madeni yağdan baz yağ üretecek olanlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan atık madeni yağların geri kazanımına ilişkin Çevre İzin ve Lisans Belgesini EPDK'ya sunacaklar.

EPDK, Petrol piyasasında lisans tadili başvurularında aranacak bilgi ve belgelere ilişkin kurul kararında değişiklik yaptı.

Buna göre, atık madeni yağdan baz yağ üretimine ilişkin faaliyeti alt başlık olarak lisanslarına işletecek olanlar lisansa konu tesisin TS 13541 İş Yerleri - Atık Yağ Rafinasyon ve Rejenerasyon Tesisleri - Genel Kurallar standardına uygun olduğunu gösteren TSE Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesine ek olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan atık madeni yağların geri kazanımına ilişkin Çevre İzin ve Lisans Belgesini Kuruma sunacaklar.

Ayrıca, Petrol Piyasasında Lisans Tadili Başvurularında Aranacak Bilgi ve Belgelere İlişkin Kurul Kararında yapılan değişiklik ile madeni yağ lisansına alt başlık olarak atık madeni yağlardan baz yağ üretimi faaliyeti ekletmek için Yönetmelikte istenen belgelere ilaveten, tadil başvurusuna konu tesisin TS 13541 İş Yerleri - Atık Yağ Rafinasyon ve Rejenerasyon Tesisleri - Genel Kurallar standardına uygun olduğunu gösteren TSE Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınmış Çevre İzin ve Lisans Belgesi aranacak.

Bu Yönetmelik 1 Şubat 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler