1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ATEN, atık yönetimini Brantner ortaklığında geliştirecek

ATEN, atık yönetimini Brantner ortaklığında geliştirecek

Enerji Günlüğü – İnci Holding iştiraklerinden ATEN, ortaklık kurduğuAvusturyalı The Brantner Group ile geri dönüşüm konusunda Ege Bölgesi genelinde...

ATEN, atık yönetimini Brantner ortaklığında geliştirecek

Enerji Günlüğü – İnci Holding iştiraklerinden ATEN, ortaklık kurduğuAvusturyalı The Brantner Group ile geri dönüşüm konusunda Ege Bölgesi genelinde ciddi bir oyuncu olmayı planlıyor.

Türkiye’nin alternatif enerji kaynaklarına yatırım yapmak amacıyla kurulan, 2012 yılından bu yana atık yönetimi alanında faaliyet gösteren İnci Holding iştiraklerinden ATEN, Avusturyalı Brantner ile ortaklık anlaşmasına imza attı. Ortaklık ile şirketler, geri dönüşüm konusunda Ege Bölgesi genelinde ciddi bir oyuncu olmayı planlıyor.

1936 yılında Avusturya’da kurulan ve atık yönetimi sektöründe Avrupa’nın en önemli firmalarından biri olan The Brantner Group, İnci Holding iştiraklerinden ATEN’e yüzde 50 hisse ile ortak oldu.

Anlaşmayla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci, ‘‘The Brantner Group ile yaptığımız bu ortaklık, hem Türkiye’nin ekonomik istikrarına katkı sağlamak hem de sürdürülebilirlik ve doğal kaynakların korunması yönüyle önemli bir ortaklık. Bizim iş modelimiz kendi alanının öncü firmaları ile ortalıklar yaparak, birlikte sağlam ve sürdürülebilir bir büyümeyi sağlamaktır. Bunu başarıyla uyguluyoruz… Tehlikeli atıkların yönetimi ve yenilikçi geri kazanım teknolojileriyle önemli projelere imza atacağız" dedi.

YENİ ALAN: ATIK YÖNETİMİ

Ortaklıkla birlikte yapılacak yatırımlar hakkında bilgi veren İnci, ‘‘Atık Yönetimi sektörü, bizim çok uzun yıllardır içinde bulunduğumuz otomotiv tedarik sanayinden çok farklı bir sektör. Biz mevcut işimizin dışında olan bu alana yatırım yapma kararı aldık ve Aten şirketimizi kurduk. Şimdi bu yatırımımızı daha da büyütmek için bir ortaklığa imza attık. Türkiye’den atık ihraç eden nadir firmalardan birisiyiz. Bugün Almanya’ya tehlikeli atıkları, geri kazanım ve bertaraf için gönderebiliyoruz. Atıktan türetilmiş yakıt alanında bir yatırım projemiz var. Özellikle çimento fabrikalarının yüksek kalorifik yakıt ihtiyacını karşılarken, atığı dönüştürerek çevreye de fayda sağlamış oluyoruz. Ortaklığımızla birlikte geri dönüşüm konusunda Ege Bölgesi genelinde ciddi bir oyuncu olmayı planlıyoruz.’’dedi.

İnci, atık işine Avrupa ve Amerika’daki örneklerden yola çıkarak, önce tehlikeli atıkları toplayıp bertaraf ederek işe başladıklarını, böylece toplanabilen atıkların kompozisyonunu inceleyebildiklerini ifade etti. Bu ilk adımdan sonra atıktan değeri yüksek yakıt üretme projesini hayata geçirmeye karar verdiklerini belirtti. Çevresel yatırımların hayati önem taşıdığına inandıklarını, ekonomik getirisinin diğer sektörlere kıyasla düşük ve kendini ödeme süresinin uzun olmasına rağmen bu alana yatırım yapmayı arzuladıklarını belirterek ‘‘biz geleceğe yatırım yapmayı tercih ediyoruz’’ dedi.

The Brantner Group Yönetim Kurulu sözcüsü ve Yönetici Direktörü Bernd Brantner ise, pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi atık yönetimi konusunun Türkiye’de gelişeceğine ve sektörün ülke büyümesine paralel bir büyüme göstereceğine inandıklarını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler