1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Astoria Termik Santrali için ÇED süreci başladı

Astoria Termik Santrali için ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü - Astoria tarafından Adana’da yapılması planlanan Astoria İthal Kömüre Dayalı Termik Santrali ve Kül Depolama Alanı projesi ile ilgili...

Astoria Termik Santrali için ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü - Astoria tarafından Adana’da yapılması planlanan Astoria İthal Kömüre Dayalı Termik Santrali ve Kül Depolama Alanı projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Adana ili Ceyhan ilçesi Sarımazı Beldesi mevkiinde Astoria İç ve Dış Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Astoria İthal Kömüre Dayalı Termik Santrali ve Kül Depolama Alanı projesi ile ilgili olarak ÇED Süreci’nin başladığı belirtildi.

Açıklamada, Bakanlığa sunulan ÇED Başvuru Dosyasının Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenip uygun bulunduğu ve projeye ilişkin ÇED Sürecinin başladığı belirtildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Adana Valiliği’ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler