1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Arnavutluk gaz piyasası SOCAR ile gelişecek

Arnavutluk gaz piyasası SOCAR ile gelişecek

Enerji Günlüğü - Arnavutluk doğalgaz piyasası, SOCAR işbirliği ile geliştirilecek.Azerbaycan devlet enerji şirketi SOCAR bir açıklama yapaak, Arnavutluk...

Arnavutluk gaz piyasası SOCAR ile gelişecek

Enerji Günlüğü - Arnavutluk doğalgaz piyasası, SOCAR işbirliği ile geliştirilecek.

Azerbaycan devlet enerji şirketi SOCAR bir açıklama yapaak, Arnavutluk ile ülkenin gaz piyasasının geliştirme master planı fizibilite çalışması hazırlığı için özel bir çalışma grubu oluşturduklarını ifade etti.

İki taraf Arnavutluk'un başkenti Tiran'da bir araya gelerek Arnavutluk doğalgaz piyasası ve dağıtım sisteminin geleceğini görüştü.

Arnavutluk Enerji Bakanı Damian Gjiknuri, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirecek olan Güney Gaz Koridoru Projesi'nde Azerbaycan'ın rolünün önemine değinerek, Arnavutluk'ta kurulacak bir doğalgaz ağının Balkanlarda gaz ağının genişlemesine yol açacağını söyledi.

SOCAR Başkan danışmanı Murad Haydarov ise Azerbaycan'ın Arnavutluk doğalgaz piyasasının gelişmine katkı sağlamak istediğini belirtti.

Arnavutluk, Azerbaycan'ın Şah Deniz -2 sahasındaki gazın Türkiye ve Yunanistan üzerinden İtalya'ya ulaştıracak olan Güney Gaz Koridoru'nun Avrupa bölümünün ana merkezi olacak.

Balkan ülkeleri ulusal doğalgaz şebekesinin eksikliği nedeniyle coğrafi avantajlarını kullanamıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler