1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Arçelik CDP Global A listesinde

Arçelik CDP Global A listesinde

Enerji Günlüğü - Arçelik AŞ, dünyada Karbon Saydamlık Projesi'nde (CDP) en yüksek performansa sahip şirketlerin yer aldığı "The A List: The CDP Climate...

Arçelik CDP Global A listesinde

Enerji Günlüğü - Arçelik AŞ, dünyada Karbon Saydamlık Projesi'nde (CDP) en yüksek performansa sahip şirketlerin yer aldığı "The A List: The CDP Climate Performance Leadership Index 2014" listesine girdi.

Arçelik'den yapılan açıklamada, şirketin "Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın” vizyonu doğrultusunda enerji verimliliği alanında rekor sahibi ürünler geliştirdiği, üretimde ise çevre ve enerji verimliliği konularındaki örnek projeleriyle karbon emisyonu salınımını en aza indirmek için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamaya göre Arçelik, dünyada CDP’de (Karbon Saydamlık Projesi) en yüksek performansa sahip şirketlerin yer aldığı “The A List: The CDP Climate Performance Leadership Index 2014”e e girmeye hak kazandı. Arçelik AŞ, Türkiye’de kendi sektöründe bu listeye giren ilk şirket unvanına sahip.

CDP, iklim değişiklikleri risklerinin şirketler tarafından nasıl yönetildiğini küresel çapta raporlayan ve dünyanın en büyük küresel iklim değişikliği verisine sahip olan bağımsız ve kâr amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş.

Arçelik 2012’de CDP'de Türkiye Karbon Saydamlık Lideri Ödülü'ne, 2013’de de Türkiye CDP Performans Liderliği Ödülü’ne layık görülmüştü. 2014 yılında ise Arçelik, CDP Performans Derecelendirmesinde en üst seviye olan A performans skorunu elde etti ve dünya genelinde CDP’de en yüksek performansa sahip şirketlerin yer aldığı A Listesi’ne girdi.

Arçelik CDP'deki yeni konumuna, iklim değişikliğine yönelik faaliyetlerinin, "Yönetim ve Strateji", "Risk ve Fırsat Yönetimi", "Emisyon Yönetimi" ve "Doğrulama" kategorilerinde ayrı ayrı değerlendirilmesi sonucunda layık görüldü.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, "Ürünlerimizin yanı sıra, tüm süreçlerimizde çevreye ve enerji verimliliğine en üst seviyede önem veriyoruz. Düşük karbon ekonomisine geçiş sürecine öncülük etmek üzere kurulan Kurumsal Liderler Ağı Türkiye İklim Platformu’nda yer alıyor. Bu konuda farkındalık yaratılması, sürdürülebilir bir iş dünyası grubu kurulması ve konunun etkin bir biçimde yönetilebilmesi yönündeki çalışmalara katkı sağlıyoruz" dedi.

60 ÜLKEDEN 5000 KURULUŞ

Tüm dünyada yaklaşık 60 ülkeden 5000 civarında kuruluş, karbon azaltım hedeflerini belirlemek ve performanslarını arttırmak amacıyla sera gazı emisyonlarını, su kaynaklarının yönetimini ve iklim değişikliği stratejilerini CDP aracılığıyla ölçüp açıklıyor.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler