1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Arar Petrol`e beş adet petrol arama ruhsatı

Arar Petrol`e beş adet petrol arama ruhsatı

Enerji Günlüğü - Arar Petrol'e beş adet petrol arama ruhsatı verilirken, dört başvurusu ise reddedildi. Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama AŞ'nin...

Arar Petrol`e beş adet petrol arama ruhsatı
Enerji Günlüğü - Arar Petrol'e beş adet petrol arama ruhsatı verilirken, dört başvurusu ise reddedildi. 
Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama AŞ'nin 9 farklı petrol arama ruhsatı başvurusu Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (PİGM) tarafından sonuca bağlandı. Beş ruhsat başvurusu olumlu sonuçlanan Arar, dört ruhsat başvurusuna ise red cevabı aldı. Arar Petrol'e 13 No.lu Hatay petrol bölgesinde, Adana ve Osmaniye ili sınırları içinde ARR/XIII/F işaretli sahada AR/ARR/5082 hak sıra numarası ile ikinci yıl içinde bir adet arama kuyusu açması şartıyla dört yıllığına ruhsat verildi. 

 

Arar Petrol'e verilen ikinci ruhsat da yine 13 No'lu Hatay petrol bölgesinde, Adana sınırları içindeki ARR/XIII/G işaretli sahada, AR/ARR/5083 hak sıra numarasıyla verildi. Dört yıllık ruhsat, ikinci yılın sonunda bir adet arama kuyusu açılması şartına bağlandı. 
Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama AŞ'ye verilen üçüncü ruhsat da yine 13 No'lu Hatay Petrol Bölgesi'nde Adana ili sınırları içindeki ARR/XIII/H işaretli sahada ve AR/ARR/5084 hak sıra numarasına sahip. Dört yıllık ruhsat, ikinci yılın sonuna kadar bir adet arama kuyusu açılmazsa feshedilecek. 

 

Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama AŞ'nin 1 No'lu Marmara petrol bölgesinde, Edirne ve Çanakkale il sınırlarındaki ARR/I/U işaretli saha için aldığı AR/ARR/5092 hak sıra numaralı ruhsat da dört yıllık. Bu ruhsat da ikinci yılın sonuna kadar bir adet arama kuyusu açılması şartıyla verildi.  

 

Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama AŞ'ye 1 No'lu Marmara petrol bölgesinde verilen ikinci ruhsatın sahası ise İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ sınırları içinde. ARR/I/V işaretli sahada AR/ARR/5093 hak sıra numarasıyla verilen ruhsat bir yıl içinde bir adet arama kuyusu açılmaması halinde feshedilecek.

 

 
REDDEDİLEN RUHSAT TALEPLERİ
Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama A.Ş'nin dört adet arama ruhsatı başvurusu ise reddedildi. Bunların üçü 1 No'lu Marmara petrol bölgesinde ve İstanbul sınırları içindeki sahalarla ilgili. Reddedilen başvurulardan biri de 14 No'lu Hatay petrol bölgesinde ve Hatay sınırları içindeki saha için yapılan başvuru oldu. 
Önceki ve Sonraki Haberler