1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Arapkir RES revizesine ÇED gerekmeyecek

Arapkir RES revizesine ÇED gerekmeyecek

Enerji Günlüğü - Ekşi Enerji tarafından Malatya’da yapılmakta olan 10 MW kurulu gücüne sahip olacak Arapkir RES revizesi için ÇED hazırlanmayacak.Çevresel...

Arapkir RES revizesine ÇED gerekmeyecek

Enerji Günlüğü - Ekşi Enerji tarafından Malatya’da yapılmakta olan 10 MW kurulu gücüne sahip olacak Arapkir RES revizesi için ÇED hazırlanmayacak.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, internet sitesinden Ekşi Enerji Üretim Ltd. Şti. tarafından yapılmakta olan ve önümüzdeki yıl üretime geçmesi planlanan Arapkir RES revize projesi ile ilgili 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verildiğini bildirdi.

Açıklamaya göre, Malatya ili Arapgir ilçe merkezine 6,5 kilometre uzaklıkta Aktaş ve Günyüzü ile Onar Köyleri, Kepez Tepe, Kızıl Tepe, Örtülününsay Tepe ve Bat Tepe mevkiindeki Santral ile ilgili revize proje dosyası Malatya Valiliği tarafından değerlendirilerek ÇED gerekli görülmedi.

10 MWe kurulu gücünde 5adet türbinden oluşan Arapkir Rüzgar Enerji Santralinde üretilecek elektrik 34,5 kV’luk enerji iletim hattıyla Arapgir Havza TM’ye bağlanacak. Proje ile ilgili çalışmaların 2015 yılında hızlandırılacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun 5 Temmuz 2011 tarihli ve 3301-9 sayılı kararı ile; Ekşi Enerji Üretim Limitet Şirketi’ne Arapgir ilçesinde kurulacak olan rüzgar enerjisine dayalı Arapgir RES projesi kapsamında 5 Temmuz 2011 tarihinden itibaren 49 yıl süreyle üretim faaliyeti göstermek üzere, 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu uyarınca 5 Temmuz 2011 tarihli ve EÜ/3301-9/1989 numaralı üretim lisansı verilmişti.

Bu yılın Mayıs ayı sonunda da Arapgir Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla, Arapgir ilçesi Onar köyündeki taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmıştı.

ARAPKİR RES PROJESİ REVİZE EDİLİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler