1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Antalya RENSEF 2015 Fuarı başladı

Antalya RENSEF 2015 Fuarı başladı

Enerji Günlüğü - Üçüncüsü düzenlenen RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı Antalya'da başladı.Agoras Fuarcılık tarafından...

Antalya RENSEF 2015 Fuarı başladı

Enerji Günlüğü - Üçüncüsü düzenlenen RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı Antalya'da başladı.

Agoras Fuarcılık tarafından Antalya'da düzenlenen Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı RENSEF 2015 bugün kapılarını açtı.

Lİ-DER Yön. Krl. Üyesi Egemen Seymen, GÜNDER Yön. Krl. Bşk. Yrd. Osman Özberk, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Antalya Ticaret Odası Yön. Krl. üyesi Osman Avşaroğlu ve YEGM Genel Müdür Yrd. Ramazan Usta'nın açılış konuşmalarını gerçekleştirdikleri RENSEF 2015, üç gün boyuncayurt içinden ve yurt dışından 50'ye yakın firma ve kuruluşa ev sahipliği yapacak.

Açılışta bu tür yerel organizasyonların çok önemli olduğu ifade edilerek, etkinliğin Antalya'da olmasının buranın ne kadar önemli olduğunu bir sefer daha vurguladığı ifade edildi.

Lİ-DER Yön. Krl. Üyesi Egemen Seymen konuşmasında, Türkiye'de yenilenebilir Enerji’nin yaklaşan seçim atmosferi, siyasi koşullar ve ülkemizdeki finansal kaynak sıkıntısı nedenleriyle çok yavaş ilerlediğini ifade ederek, güneş enerjinin gerektiği oranda sisteme entegre edilemediğini söyledi. Bu sorunları hızlı bir şekilde kaldırıp yatırım yaptığımız taktirde, enerji bağımlılığından kurtulup enerjide bağımsız bir hale gelebileceğimizi de sözlerine ekledi.

GÜNDER Yön. Krl Bşk. Yrd. Osman Özberk ise yaptığı kısa ve net konuşmada olaylara farklı yerden bakmak istediğini vurgulayarak, “365 gün hep konuşuyoruz. Bu dönem Orta Doğu'nun savaşın içinde olduğu bir dönemdeyiz. Bu olayların ana sebebi şüphesiz Enerji . Olayları iyi analiz edersek Ankara'daki Bomba olayı ve Reyhanlı'daki olayın arkasında enerji yatıyor" dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimine geçilerek Antalya RENSEF 2015 Fuarı resmen açıldı.

Hasan YİĞİT

Önceki ve Sonraki Haberler