1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Antalya Naras Barajı açıldı

Antalya Naras Barajı açıldı

Enerji Günlüğü - Antalya Manavgat'ta kışın su taşkınlarını önlemek için yapılan Naras Barajı, 1,5 yıl sonra gecikmeli olarak açıldı.13 Temmuz...

Antalya Naras Barajı açıldı

Enerji Günlüğü - Antalya Manavgat'ta kışın su taşkınlarını önlemek için yapılan Naras Barajı, 1,5 yıl sonra gecikmeli olarak açıldı.

13 Temmuz 2013 tarihinde bitirilmesi beklenen Antalya Manavgat’ta bulunan Devlet Su İşleri’ne ait Naras Barajı törenle açıldı.

Manavgat'ın Şişeler Mahallesi'nde bulunan barajın açılışını telekonferans yöntemiyle Balıkesir'den Başbakan Ahmet Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile baraj önünde düzenlenen törenle Antalya Valisi Muammer Türker yaptı. Barajın temelini 19 Ocak 2011 tarihinde atan Bakan Eroğlu, yüklenici firma ile yaptığı protokolle 13 Temmuz 2013 tarihinde bitirme sözü almıştı.

BARAJIN MALİYETİ 90 MİLYON LİRA

Antalya Valisi Muammer Türker, baraj açılışında yaptığı konuşmada, Naras Barajı'nın toplam maliyetinin 90 milyon lira olduğunu söyledi.

Bugün DSİ'nin Antalya bölgesinde yaptırarak törenle hizmete açılan 7 tesisin toplam maliyetinin 130 milyon lira olduğunu belirten Türker, 7 tesisten en büyüğünün Naras olduğunu kaydetti.

Hizmete açılan barajın toplamda 103 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Türker, şu anda halihazırda baraj içinde 8 milyon ton küp suyun tuttuğunu söyledi. Barajın sulama amacı yanında enerji üretimi de yapılacağını vurgulayan Türker, barajın enerji üretiminde Oymapınar Barajı'na destek olacağını kaydetti.

ÜLKE EKONOMİSİNE HER YIL 51 MİLYON LİRA KATKI

Barajın hizmete açılmasıyla Manavgat'ta 72 bin dönüm tarım arazisinin suya kavuşacağının altını çizen Türker, "Barajın ülke ekonomisine her yıl 51 milyon lira katkısı olacak. Barajda 8 bin 560 kişi istihdam edilecek. Antalya denilince akla turizm geliyor. Türk turizminin başkenti Antalya tarımda da başkent bir şehir. Narasın hizmete açılmasıyla bölgede nitelikli tarım uygulamaları daha fazla görülecek. Yapımında emeği geçenleri tebrik ediyorum." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler