1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Anadolu yakasında bazı dış aydınlatmalar gündüz açık olacak

Anadolu yakasında bazı dış aydınlatmalar gündüz açık olacak

Enerji Günlüğü – AYEDAŞ, 27.10.2014 - 05.11.2014 tarihleri arasında gündüz saatlerde İstanbul Anadolu Yakası'nın bazı bölgelerinde sokak ve cadde...

Anadolu yakasında bazı dış aydınlatmalar gündüz açık olacak

Enerji Günlüğü – AYEDAŞ, 27.10.2014 - 05.11.2014 tarihleri arasında gündüz saatlerde İstanbul Anadolu Yakası'nın bazı bölgelerinde sokak ve cadde aydınlatma armatürlerinin kontrol amaçlı yanar halde olacağını duyurdu.

İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım şirketi AYEDAŞ bugün bir basın açıklaması yaparak, 27.10.2014 - 05.11.2014 tarihleri arasında Bakanlık tarafından bu konuda yetkilendirilen TEDAŞ Genel Müdürlüğü'nün yürüteceği Genel Aydınlatma Denetiminden geçeceğini ve bu süre içinde dağıtım bölgesinde bazı yarlerde sokak ve cadde aydınlatma armatürlerinin kontrol amaçlı açık olacağını duyurdu.

Açıklamada, “Düzenleme ve denetlemeye tabi bir sektörde faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketlerinin denetlenmesi 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu kapsamında gerçekleştirilmektedir.Elektrik Piyasası Kanun'uuyarınca elektrik dağıtım şirketlerini inceleme ve denetleme yetkisiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na verilmiş olup , Bakanlık tarafından uygun görülen veya yetkilendirilen hallerde söz konusu iş ve işlemler ihtisas sahibi olan kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılmaktadır.

Bu kapsamda İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım şirketimiz 27.10.2014 - 05.11.2014 tarihleri arasında Bakanlık tarafından bu konuda yetkilendirilen TEDAŞ Genel Müdürlüğü'nün yürüteceği Genel Aydınlatma Denetiminden geçecektir.

Denetim süresince gündüz saatlerde İstanbul Anadolu Yakası'nın bazı bölgelerinde sokak ve cadde aydınlatma armatürleri kontrol amaçlı yanar halde olacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler