1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Anadolu Ajansı İngilizce enerji muhabirliği eğitimi başlatıyor

Anadolu Ajansı İngilizce enerji muhabirliği eğitimi başlatıyor

Enerji Günlüğü - Anadolu Ajansı Haber Akademisi, "enerji muhabiri" yetiştirmek ve insan kaynağı sağlamak amacıyla "İngilizce Enerji Muhabirliği Eğitimi"ni...

Anadolu Ajansı İngilizce enerji muhabirliği eğitimi başlatıyor

Enerji Günlüğü - Anadolu Ajansı Haber Akademisi, "enerji muhabiri" yetiştirmek ve insan kaynağı sağlamak amacıyla "İngilizce Enerji Muhabirliği Eğitimi"ni başlatıyor.

Anadolu Ajansının (AA) "100. Yıl Vizyonu" çerçevesinde kurulan Haber Akademisi, " enerji muhabiri" yetiştirmek ve insan kaynağı sağlamak amacıyla "İngilizceEnerji Muhabirliği Eğitimi"ni başlatıyor.

30 yaşını aşmamış, ileri seviyede İngilizce bilen, kronik ve bedensel rahatsızlığı ile seyahat engeli olmayan, askerlikle ilişiği ve AA'da çalışmasına engel yasal durumu bulunmayan dört yıllık fakülte mezunları, enerji muhabirliği eğitimi için 23 Nisan 2014'e kadar başvuruda bulunabilecek.

Adaylar başvurularını, "www.aahaberakademisi.com" adresindeki "http://aahaberakademisi.com/ApplicationForm.aspx" linkini tıklayıp, formu doldurarak ve son bir ay içerisinde çekilmiş fotoğraflarını ekleyerek yapabilecek. Eksik doldurulan formlar değerlendirmeye alınmayacak, elden ve postayla başvuru kabul edilmeyecek.

Eğitime katılacaklar, İngilizce yazılı sınav ve mülakat sonucu seçilecek. Yazılı sınava çağrılacaklar 24 Nisan 2014 Perşembe günü belli olacak. Yazılı sınavın 25 Nisan 2014 Cuma günü yapılmasının ardından mülakata katılacakların isimleri 28 Nisan 2014 Pazartesi günü açıklanacak. Mülakat, 29 Nisan 2014 Salı ve 30 Nisan 2014 Çarşamba günleri gerçekleştirilecek. Akademide eğitim almaya hak kazananlar 2 Mayıs 2014 Cuma günü ilan edilecek.

Katılımcıların yabancı dil seviyeleri, İngilizce yapılacak yazılı sınav ve mülakatlar sonucunda belirlenecek. Adayların seçiminde ikinci yabancı dil tercih nedeni olacak.

DERSLER 5 MAYIS'TA BAŞLAYACAK

"İngilizce Enerji Muhabirliği Eğitim Programı" kapsamında iki ay sürecek dersler 5 Mayıs 2014 Pazartesi günü başlayacak, 27 Haziran 2014'te sona erecek. Katılımcılar, 320 saat teorik ve uygulamalı eğitimden geçecek.

Eğitim programında, Türkiye'de ve dünyada enerjinin tarihçesi ve mevcut durumu, petrol, gaz ve elektrik alanlarındaki gelişmeler ile enerji hukuku mesleki konularını içeren dersler ile Türkçe Haber Yazımı, İngilizce Haber Yazımı, Fotoğraf ve Video Teknikleri, Yeni Nesil Gazetecilik, Medyada Kriz Yönetimi, Yayın İlkeleri ve Röportaj Teknikleri gibi ajans haberciliği dersleri yer alacak. Dersler, İngilizce olarak alanında uzman kişilerce verilecek.

BAŞARILI OLANLAR AA'DA İSTİHDAM EDİLECEK

Programa katılanlar, teori ve uygulama eğitimlerinde gösterdikleri performans ölçülerek değerlendirilecek. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar, AA'da "yardımcı muhabir" olarak istihdam edilecek.

Türkiye'de örneği bulunmayan, gelişmiş ekonomilerde bile örneğine az rastlanan bu planlama çerçevesinde enerji muhabirliği eğitimi alacak katılımcıların bir bölümü kurum bünyesinde çalışmaya başlarken, Türkiye'deki bütün medya kuruluşlarının faydalanabileceği bir uzman enerji muhabiri havuzu da oluşturulmuş olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler