1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Amerikan AES Koç-Aygaz ortaklığından ayrılıyor

Amerikan AES Koç-Aygaz ortaklığından ayrılıyor

Enerji Günlüğü - AES Mont Blanc Holdings B.V. AES Entek Elektrik Üretimi A.Ş'deki % 49,62 oranındaki hissenin Aygaz A.Ş. ve Koç Holding A.Ş. tarafından...

Amerikan AES Koç-Aygaz ortaklığından ayrılıyor

Enerji Günlüğü - AES Mont Blanc Holdings B.V. AES Entek Elektrik Üretimi A.Ş'deki % 49,62 oranındaki hissenin Aygaz A.Ş. ve Koç Holding A.Ş. tarafından satın alınması ile ilgili Rekabet Kurulu'na başvuruldu.

Rekabet Kurulu’nun internet sitesinden AES Entek Elektrik hisselerinin Aygaz ve Koç Holding tarafından alınmasına ilişkin başvurulduğu duyuruldu.

Buna göre, AES Mont Blanc Holdings B.V.'nin sahip olduğu AES Entek Elektrik Üretimi A.Ş'deki % 49,62 oranındaki hissenin Aygaz A.Ş. ve Koç Holding A.Ş. tarafından satın alınması ile ilgili Rekabet Kuruluna başvuruldu.

KOÇ HOLDİNG KAP’A AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Bir hafta önce Koç Holding’den Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, sözleşme kapsamında, Koç’un iş ortağı konumundaki AES’in AES Entek’te sahip olduğu 133.59 milyon nominale denk gelen yüzde 24.81 hissenin Koç Holding, yüzde 24.81 paya denk gelen diğer 133.59 milyon nominal hissenin de Aygaz tarafından satın alındığı belirtilmişti.

01 Aralık 2010, tarihinde yapılan imza töreni ile Amerikalı AES şirketi, Koç Grubu’ nun elektrik üretim şirketi Entek A.Ş.’ ye ortak olmuştu.Koç Holding ve Aygaz ile AES’ in ortak kuruluşu olan AES Entek Elektrik Üretimi A.Ş., toplam 302 MW elektrik üretim kapasitesine sahip ikisi orta büyüklükte ve biri küçük ölçekli olmak üzere 3 adet doğal gaz santrali işletmekte.

Önceki ve Sonraki Haberler