1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Alstom`dan şebekeler için yeşil gaz: g3

Alstom`dan şebekeler için yeşil gaz: g3

Enerji Günlüğü - Alstom Grid, yüksek gerilim şebeke ekipmanlarında çevreye zararlı gaz kullanılmayan g3 adlı çözümünü tanıttı.Alstom Grid, Fransa’nın...

Alstom`dan şebekeler için yeşil gaz: g3

Enerji Günlüğü - Alstom Grid, yüksek gerilim şebeke ekipmanlarında çevreye zararlı gaz kullanılmayan g3 adlı çözümünü tanıttı.

Alstom Grid, Fransa’nın Paris şehrinde gerçekleşen iki yılda bir yapılan dünya çapında elektrik enerjisi sanayi forumu olan CIGRE 2014’te geliştirdği bazı yenilikleri açıkladı. Bunlardan biri yüksek gerilim ekipmanlarında yaygın şekilde kullanılan bir gaz olan SF6’ya temiz bir alternatif olarak gösterilen g3 çözümü.

SF6 içermeyen g3 –şebeke için yeşil gaz– sürdürülebilir çevresel çözümler alanının tanımmış markası 3M ile birlikte geliştirildi. g3, SF6’ya göre küresel ısınma üzerinde yüzde 98 daha az etkiye sahip ve SF6 ile karşılaştırılabilir performanslarla, bugünün temiz yüksek ve çok yüksek gerilim ekipmanlarının yeni neslinin geliştirilmesi için uygun bir teknoloji olarak nitelendiriliyor. Alstom ve Fransa’nın elektrik iletim sistemi operatörü RTE, pilot ekipman üretimi için ortak bir girişim başlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler