1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Alstom, rüşvet davasında uzlaşı arıyor

Alstom, rüşvet davasında uzlaşı arıyor

Enerji Günlüğü – Fransız enerji şirketi Alstom, ABD Adalet Bakanlığı tarafından açılan rüşvet davasında uzlaşı arıyor.Konuya yakın kaynakların...

Alstom, rüşvet davasında uzlaşı arıyor

Enerji Günlüğü – Fransız enerji şirketi Alstom, ABD Adalet Bakanlığı tarafından açılan rüşvet davasında uzlaşı arıyor.

Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre Alstom SA, rüşvet davasında ABD Adalet Bakanlığı ile uzlaşma yolunda. ABD Adalet Bakanlığı tarafından açılan rüşvet davasında 700 milyon dolar karşılığında uzlaşmaya gitmeye yakın.

Bu uzlaşma gerçekleştiği takdirde, ABD'de bir şirkete yurtdışındaki bir rüşvet olayı nedeniyle kesilen en büyük ceza olacak.

Alstom, Japon ortağı Marubeni Corp ile birlikte uzun yıllar Endonezya parlamentosu üst düzey yetkililerine milyonlarca dolar tutarında rüşvet vermekle suçlanıyor.

Alstom 2011 yılında İsviçre otoriteleri tarafından Letonya, Malezya ve Tunus’ta rüşvet vermek suçundan cezalandırılmıştı. 2012 yılında da Dünya Bankası, Alstom’u, Afrika’da rüşvet vermek suçundan 9.5 milyon dolar cezaya çarptırmıştı. Ayrıca aynı yıl Alstom’un iki yan kuruluşu rüşvet skandalının ardından Zambiya hükümeti tarafından kara listeye alınmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler