1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Alp Gürkan, Merzifon’da kömür üretimine başlıyor

Alp Gürkan, Merzifon’da kömür üretimine başlıyor

Enerji Günlüğü - İşadamı Alp Gürkan'ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Soma Holding, Merzifon Çeltik’te yeni kömür sahası aldı....

Alp Gürkan, Merzifon’da kömür üretimine başlıyor

Enerji Günlüğü - İşadamı Alp Gürkan'ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Soma Holding, Merzifon Çeltik’te yeni kömür sahası aldı. Bölgede faaliyet gösteren Yeni Çeltik firması ile anlaşma imzalayan şirket, 1 milyon 250 bin tonluk üretim hedefliyor. Mayıs ayından itibaren çalışmaların hız kazanacağı Çeltik’te 1500 kişiye istihdam sağlanacak.

Sektörde 40 yılı aşkın deneyimiyle madencilik standartlarını belirleyen Soma Holding Merzifon Çeltik’teki kömür sahasında üretim yapmaya hazırlanıyor. Yeni Çeltik Firması ile anlaşma yapan Soma Holding 30 yıl süreyle sahayı işletecek.

Soma Holding bölgedeki rezerve bağlı olarak 270 MW veya 405 MW’lik kömür santrali kurmayı da planlıyor. Bu yeni santral dünyada en son geliştirilen ve temiz enerji üretimi sağlayan “Akışkan Yatak Teknolojisi”ne uygun olarak kurulacak. Sektörde bugüne kadar kazandığı tecrübe ve başarılar ile Türkiye’nin en büyük yer altı kömür üreticisi konumunda olan Soma Holding, Çeltik bölgesinde güvenli madencilik faaliyetlerini yürütecek ve bölgeye istihdam olanakları kazandıracak.

Önceki ve Sonraki Haberler