1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya`nın enerji üretimi ve tüketimi azaldı

Almanya`nın enerji üretimi ve tüketimi azaldı

Enerji Günlüğü - Almanya'nın enerji üretimi Ağustos ayında yıl bazında yüzde 35 azaldı. Enerji tüketiminin ise Batı ve Doğu Almanya'nın birleşmesinden...

Almanya`nın enerji üretimi ve tüketimi azaldı

Enerji Günlüğü - Almanya'nın enerji üretimi Ağustos ayında yıl bazında yüzde 35 azaldı. Enerji tüketiminin ise Batı ve Doğu Almanya'nın birleşmesinden bu yana görülen en düşük seviyeye inmesi bekleniyor.

Almanya’da Ağustos ayında enerji üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35 azalarak 5,700 GWh olarak gerçekleşti.

GÜNEŞTE BÜYÜK DÜŞÜŞ

Almanya’nın güneş enerjisi kapasitesi Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 38 düşerek 1.5 GW oldu. Başbakan Angela Merkel bu yıl rüzgar santrali kurulumlarını 2.5 GW ile sınırlandırmayı planlıyor. Geçen yıl rüzgar kurulumu 3.2 GW olmuştu.

Alman elektrik ticareti ise Eylül ayında önceki yıla göre % 32 düştü.

RWW ve EON ise 2017 yılının ilk çeyreğine kadar 16.7 GW elektrik kapasitesini kapatmayı planlıyor.

Almanya Ekonomi bakanı Berlin’de Almanya ekonomisinin muhtemelen 2014 yılında % 1.2 ve 2015 yılında da % 1.3 büyüyeceğini ifade etti.

ENERJİ TÜKETİMİ BİRLEŞMEDEN SONRAKİ EN DÜŞÜK SEVİYEYE İNECEK

Enerji Dengeleri Çalışma Grubu (AG Energiebilanzen) Almanya'nın enerji tüketiminin bu yıl Batı ve Doğu Almanya'nın birleşmesinden bu yana görülen en düşük seviyeye inmesini bekliyor.

Çalışma Grubuna göre bunun en büyük etkeni olumlu hava koşulları. Grup, olumlu hava şartlarının etkisi bu yılın tamamında enerji tüketiminin yüzde 5 azalmasının beklendiğini bildirdi. Almanya'nın enerji tüketimi yılın ilk 9 ayında ise yüzde 6,7 azaldı.

ELEKTRİK FİYATLARI DÜŞECEK

Yakıt fiyatlarının düşmesi ve ekonominin yavaşlaması sinyalleri ile Almanya’da elektrik fiyatlarının düşmesi bekleniyor.

Avrupa elektrik ihtiyacı ise bu yılın ilk 8 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre % 4.3 düştü.

Önceki ve Sonraki Haberler