1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya’nın enerji kullanımı düştü

Almanya’nın enerji kullanımı düştü

Enerji Günlüğü – Almanya’nın enerji kullanımı 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 5 oranında düştü.İngiliz çevre haberleri internet sitesi...

Almanya’nın enerji kullanımı düştü

Enerji Günlüğü – Almanya’nın enerji kullanımı 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 5 oranında düştü.

İngiliz çevre haberleri internet sitesi BusinessGreen, Alman endüstri organizasyonu AG Energiebilanzen verilerine dayanarak, 2014 yılında Almanya’nın enerji kullanımının yüzde 4.8 oranında düşerek 445.5 milyon ton kömüre eşdeğer olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Açıklamada 1990 yılından bu yana en düşük seviyede olan bu enerji tüketiminin nedeni olarak yumuşak geçen kış ve enerji verimliliği gösterildi.

BU YIL KÖMÜR TÜKETİMİ DE AZALDI

Almanya’da kömür tüketimi ise ülkenin iklim değişikliği hedefleri çerçevesinde ülkedeki kömür santrallerini kademeli olarak kapatmasının da etkisiyle yüzde 7.9 oranında azalarak bu yıl 56.2 milyon ton olarak gerçekleşti. Bu düşüşte ülkede giderek yaygınlaşan güneş, rüzgar ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı da etkili oldu. Nükleer santralleri kapatma kararı alan Almanya hala büyük oranda kömür yakıtlı santrallerden elektrik elde ediyor.

YENİLENEBİLİR ÜRETİMİ ARTTI

Almanya’da 2014 yılında yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi yüzde 1.4 oranında artış kaydetti. Yenilenebilir kaynaklar şu anda elektrik ihtiyacının yüzde 27.3’ünü karşılıyor ve ülkenin enerji bileşimi içerisinde yüzde 11.1 oranında yer alıyor. Yenilenebilir kaynaklar 2013 yılında elektrik ihtiyacının % 25.4’ünü karşılıyordu.

Yenilenebilir kaynaklardan güneş enerjisi % 14 oranında artış kaydederken, rüzgar enerjisi % 1’den fazla artış kaydetti. Hidroelektrik üretimi ise % 9 oranında azaldı.

Almanya 2020 yılına kadar karbon emisyonunu 1990 yılındaki seviyeden % 40 oranında düşürmeyi planlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler