1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Almanya`da kapanan kömür ocakları işsiz sayısını artıracak

Almanya`da kapanan kömür ocakları işsiz sayısını artıracak

Enerji Günlüğü – Almanya’nın taşkömürü üretimini bitirme kararı almasının ardından kömür üretim merkezi olan Ruhr Havzası’nda kömür ocakları...

Almanya`da kapanan kömür ocakları işsiz sayısını artıracak

Enerji Günlüğü – Almanya’nın taşkömürü üretimini bitirme kararı almasının ardından kömür üretim merkezi olan Ruhr Havzası’nda kömür ocakları kapanıyor. Bölgede işsizliğin daha da artmasından endişe ediliyor.

Almanya’da yenilenebilir enerji hedefleri ve iklim değişikliği ile mücadele çerçevesinde taşkömürü üretimine son verilmesi kararı, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nde, özellikle de Ruhr Havzası’nda kömür ocaklarının tek tek kapanmasına neden oluyor. Bu da işsizlik oranı zaten yüksek olan bölgede işsiz sayısının artacağı endişesi yaratıyor.

RAG ÜÇ OCAĞINI KAPATACAK

Maden ocakları işleten RAG şirketi, 2015 yılı sonunda birini, 2018’e kadar da kalan iki ocağı kapatacağını, bu yılın sonuna kadar 3 bin, 2018’e kadar binlerce çalışanın emeklilik, erken emeklilik ve çıkarılma gibi sebeplerle şirketten ayrılacağını açıkladı.

Almanya’nın kömür üretim merkezi olan Ruhr Havzası, önceki yıllarda da maden ocaklarının teker teker kapanması ve demir-çelik sanayindeki küçülmelerle birlikte Almanya genelinde işsizlik oranının en yüksek olduğu bölge haline gelmişti. İşletmenin sürekli küçülmesi ve işçi çıkarması çalışanlar arasında da bir gelecek endişesine sebep oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler