1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Alman-Türk Enerji ve Çevre Enstitüsü kuruldu

Alman-Türk Enerji ve Çevre Enstitüsü kuruldu

Enerji Günlüğü - Solitem Şirketi'nin Kurucusu Dr. Ahmet Lokurlu öncülüğünde Alman- Türk Enerji ve Çevre Enstitüsü kuruldu.Solitem Şirketi'nin Kurucusu...

Alman-Türk Enerji ve Çevre Enstitüsü kuruldu

Enerji Günlüğü - Solitem Şirketi'nin Kurucusu Dr. Ahmet Lokurlu öncülüğünde Alman- Türk Enerji ve Çevre Enstitüsü kuruldu.

Solitem Şirketi'nin Kurucusu ve güneşten soğutma enerjisi sisteminin mucidi olan Dr. Ahmet Lokurlu öncülüğünde Almanya'nın Aachen kentinde Alman- Türk Enerji ve Çevre Enstitüsü kuruldu.

Enstitü ile enerji konusunda Türk- Alman çerçeve anlaşması yapılmasını hedeflediklerini belirten Dr. Ahmet Lokurlu,Türkiye'nin yeni teknolojilere yatırım yaparak, gerek enerji kaynakları çeşitliliği, gerekse genç ve dinamik nüfusu sayesinde gelecekte enerji teknolojileri ihraç eden nadir ülkelerden biri olabileceğinin altını çizdi.

Türkiye'nin enerji konusunda büyük atılımlar yaptığını belirten Lokurlu, “Uzun zamandır düşündüğüm ve şimdi zaman bulup kurduğum bir enstitü. Enerji ve çevre konularında bilimsel, teknik ve yatırım çalışmaları yapacak bir enstitü olarak kuruldu ve bunun ilk meyvelerini almaya başladık. Türkiye'deki birkaç kuruluşla temasa geçtik, yakında Türk- Alman çerçeve anlaşması yapılacak ve bunu kamuoyuna açıklayacağız' dedi.

TÜRKİYE ENERJİ ALANINDA ZENGİN KAYNAKLARA SAHİP

Türkiye'nin enerji politikalarını da değerlendiren Lokurlu, “Türkiye'de güneşte olsun, rüzgarda olsun, jeotermalde olsun belli atılımlar var. Fakat bunlar yeterli değil. Oysa Türkiye bu enerji kaynaklarına sahip. Jeotermale, güneşe ve rüzgarın hepsine birden sahip çok az ülkelerden birisi dünyada. Çok hızlı bir devinim içerisinde bu teknolojilerin yaygınlaştırılması sağlanmalı. Bunu yaparken özellikle Türkiye teknolojiye sahip olmalı. Diğer ülkelerle işbirlikleri yaparak teknolojiyi kendi ülkesine getirmeli. Kendi enerjilerini bu kaynaklardan sağlarken, belli süre sonra bu teknolojileri ihraç eden ülke konumuna gelir. Bu koşullarda Türkiye kısa sürede bu teknolojilerde önemli bir yere gelecek potansiyele sahiptir, hem konum olarak hem nüfusunun genç ve dinamik yapısından dolayı.” dedi.

Dr. Ahmet Lokurlu, bilim çevrelerinde 'Güneşi soğutan adam' olarak tanınıyor ve uluslararası alanda çok önemli ödüllere sahip. Ayrıca, 2007 yılında Time dergisinin “Heroes of the Environment” özel sayısındaki 14 iş adamından biri.

Önceki ve Sonraki Haberler