1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aliyev: Tüm gücümüzü TANAP`a yönlendirdik

Aliyev: Tüm gücümüzü TANAP`a yönlendirdik

Enerji Günlüğü - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, TANAP'ın temel öncelikleri olduğunu ve tüm güçlerini bu projeyi gerçekleştirmeye yönlendirdiklerini...

Aliyev: Tüm gücümüzü TANAP`a yönlendirdik

Enerji Günlüğü - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, TANAP'ın temel öncelikleri olduğunu ve tüm güçlerini bu projeyi gerçekleştirmeye yönlendirdiklerini söyledi.

Azerbaycan'ın Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir konuşma yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,Azerbaycan'ın şu anda temel önceliğinin, Azeri doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınmasını öngören Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) olduğunu belirterek, Azerbaycan'ın bütün gücünü bu projeyi gerçekleştirmeye yönlendirdiğini söyledi.

AVRUPA'YA YÜZ YIL YETECEK GAZIMIZ VAR

Pazar bulma konusunda endişelerinin olduğunu söyleyen Aliyev, Azerbaycan'ın en az yüz yıl boyunca hem kendisine hem de Avrupa'ya yetecek miktarda doğalgaz tedarikini gerçekleştirebileceğini kaydetti.

TAP ENGELLENİRSE TÜRKİYE'YE DAHA ÇOK GAZ GÖNDERİRİZ

TANAP'ın zamanında, hatta planlanan zamandan önce gerçekleşmesinin mümkün olduğuna inandığını kaydeden Aliyev, bu projenin uzantısı olan Trans Adriyatik Boru Hattı Projesi'nin (TAP) de vaktinde gerçekleşeceğine inandığını dile getirdi.TAP'ın önünde yapay engellerin yaratılacağına inanmadığını ve yaratılması halinde de kimsenin bu durumdan kazançlı çıkmayacağını belirten Aliyev, TAP projesinde engel çıkması halinde, kendilerinin Türkiye pazarına daha fazla doğalgaz sevkiyatı gerçekleştireceklerini söyledi.

TANAP'ın başlangıç aşamasında yılda onaltı milyar metreküp doğalgaz sevk etme kapasitesine sahip olması planlanıyor. Bu miktarın altı milyar metreküpünün Türkiye'ye, geri kalan kısmının ise Avrupa'ya sevk edilmesi öngörülüyor. Türkiye'ye bu proje çerçevesinde doğalgazın 2018 yılında ulaşması, Avrupa'ya ise, 2020 yılının başlarında ulaşması hedefleniyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler