1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Alhisar HES ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı

Alhisar HES ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Batı Ege Enerji tarafından Aydın'da yapılması planlanan Alhisar Regülatörü ve HES projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi...

Alhisar HES ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Batı Ege Enerji tarafından Aydın'da yapılması planlanan Alhisar Regülatörü ve HES projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada,Aydın İli, Bozdoğan İlçesi, Büyükmenderes Havzası Deli Çayı üzerinde Batı Ege Enerji Üretim San. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Alhisar Regülatörü ve HES (4,583 MWm/4354 MWe) projesi ile ilgili Bakanlığa sunulan ÇED Raporunun halkın görüşüne açıldığı belirtildi.

Rapor, 03.10.2013 tarih ve 28784 sayılı ÇED Yönetmeliği’nin Geçici 1. Maddesi kapsamında incelenip ÇED Raporu Özel Formatı’na uygun bulunmuş olduğundan, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporunu incelemek isteyenler, Bakanlık merkezinde veya Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.

Önceki ve Sonraki Haberler