1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Alges, Afyon`da 9 MW`lık GES Kuracak

Alges, Afyon`da 9 MW`lık GES Kuracak

Enerji Günlüğü - Alges Enerji, Afyonkarahisar'da 9 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali kuracak.Alges Enerji Yatırım Tic. ve Dan. A.Ş. tarafından Afyonkarahisar...

Alges, Afyon`da 9 MW`lık GES Kuracak

Enerji Günlüğü - Alges Enerji, Afyonkarahisar'da 9 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

Alges Enerji Yatırım Tic. ve Dan. A.Ş. tarafından Afyonkarahisar Dinar İlçesi'nde her biri 0,999 MW kurulu gücünde 9 adet lisansız güneş enerji santrali kurulması planlanıyor.

Proje bedeli 9.787.500 TL olarak belirlenen santrallerde üretilecek elektrik, öncelikli olarak Alges bünyesinde yer alan tesislerin elektrik tüketimini karşılamada kullanılacak. Artan elektrik üretimi de ilgili mevzuat kapsamında değerlendirilecek.

Kurulması planlanan 9 adet lisanssız elektrik üretim tesisinin her birinde 4600 adet çok kristalli fotovoltaik panel ve her biri 30 Kw olan 31 adet evirici (invertör) kullanılacak.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Afyonkarahisar Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler