1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Albayrak: Rekabetçi ve çevreci enerji politikaları önceliğimiz

Albayrak: Rekabetçi ve çevreci enerji politikaları önceliğimiz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, rekabetçi, şeffaf, çevresel sürdürülebilir enerji politikalarının öncelikleri olduğunu...

Albayrak: Rekabetçi ve çevreci enerji politikaları önceliğimiz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, rekabetçi, şeffaf, çevresel sürdürülebilir enerji politikalarının öncelikleri olduğunu söyledi.

Plan Bütçe Komisyonu'nda önemli açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ekonomide 2003-2004 arası gerçekleşen yüzde 4,8'lik büyümede enerji sektörünün hayati bir rol oynadığını belirterek, enerji politikalarında önem verdikleri en öncelikli noktaların rekabetçi, şeffaf, çevresel sürdürülebilirlik olduğunu söyledi.

Albayrak, "Enerji politikalarımızın en önemli noktaları rekabetçi, şeffaf, çevresel sürdürülebilir enerji politikaları önceliğimiz olmuştur. Ülkemizin zengin doğal kaynaklarından azami ölçüde ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda istifade etmek, orta ve uzun vadede önceliğimiz olmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.

ENERJİ TALEBİ İKİ KAT ARTACAK

2003-2014 arasında birincil enerji talebinin yüzde 4,1 oranında büyümüş olmasının enerji tüketiminin büyüdüğünün göstergesi olduğunu ve enerji talebinin uzun vadede etkili olacağını kaydeden Albayrak, iki katına çıkacak enerji talebini karşılamak, dışa bağımlılığı azaltmak ve arz güvenliğini sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

MADEN SEKTÖRÜ GELİŞTİRİLMESİ

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş sebebiyle enerji talebinde oyunun kurallarının yeniden belirlendiğine dikkat çeken Albayrak, madencilik sektörüne ilişkin temel stratejilerin de sektörünün milli gelir içinde payını artırmak ve madencilik faaliyetlerinin çevreye zarar vermeyecek şekilde ve iş sağlığı ve güvenliği doğrultusunda yürütülmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Albayrak, "Bu bağlamda çevre ile uyumlu, önceliği iş sağlığı ve güvenliği koşullarını sağlayan, sürdürülebilir madencilik için uygulanabilir politikaların oluşturulması doğal kaynaklarımızın ekonominin büyümesine ve ülke refahına katkıda bulunacak şekilde yönetilmesinin öncelikli şartıdır." dedi.

Albayrak, Enerji Bakanlığının ülke yeraltı kaynaklarının ekonomiye yüksek katma değer sağlayacak şekilde değerlendirilmesini amaçlayarak çalışmalarını bu doğrultuda yoğunlaştırdıklarını da sözlerine ekledi. 

... 

Önceki ve Sonraki Haberler