1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Alaboyun: Akkuyu`yu Rusya yapacak

Alaboyun: Akkuyu`yu Rusya yapacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Rusya'dan başka ülke tarafından yapılmasının...

Alaboyun: Akkuyu`yu Rusya yapacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Rusya'dan başka ülke tarafından yapılmasının sözkonusu olmadığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan habere göre, çeşitli yayın organlarında yer alan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Rusya dışında başka ülkeler tarafından da yapılabileceği ile ilgili haberleri değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Santralin Rusya dışında bir başka ülke tarafından yapılmasının sözkonusu olmadığını ifade etti.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışmaları için Rusya'ya eğitime gönderilecek öğrencileri Bakanlık'ta kabul eden Alaboyun, "Akkuyu Nükleer Güç Santrali gibi projeler hükümetler arası anlaşmayla olur. Bu proje yüzde yüz yabancı sermaye ile yapılıyor, bizim bir alım garantimiz var, belli miktarda ve belli süreyle. Kesinlikle başka ülke tarafından yapılması diye bir şey yok." ifadesini kullandı.

NÜKLEERİ SADECE ENERJİ ÜRETİMİNDE KULLANACAĞIZ

Türkiye'nin nükleeri silahlanmada kullanma düşüncesi olup olmadığı yönündeki soruya Alaboyun, "Nükleer silahsızlanma anlaşmasına imza atmış bir ülkeyiz, sadece enerji üretilecek. Ham maddesi olan uranyum çubukları da Rusya'dan gelecek" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler