1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Aksa, Tunceli`de 85 MW`lık HES kuracak

Aksa, Tunceli`de 85 MW`lık HES kuracak

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 85 MW'lık Sansa Regülatörü ve HES inşaa etmeyi planlıyor.Bedeli 530 806 307 TL olarak belirlenen...

Aksa, Tunceli`de 85 MW`lık HES kuracak

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 85 MW'lık Sansa Regülatörü ve HES inşaa etmeyi planlıyor.

Bedeli 530 806 307 TL olarak belirlenen projenin kurulu gücü 85 MW, yıllık toplam elektrik üretimi ise 335.774 GWh olacak.

Tesislerin tamamlanma süresinin (toplam inşaat süresi) yaklaşık 3 yıl, projenin ömrünün ise santral tamamlandıktan sonra yaklaşık 50 yıl olması planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Erzincan İli Merkez İlçesi ile Tunceli İli, Pülümür İlçesi sınırları içerisinde Karasu Nehri üzerinde Aksa Enerji Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Sansa Regülatörü ve HES Revize Projesi” projesi ile ilgili 02.01.2008 tarihinde “CED Olumlu” kararı verilmişti. Proje ile ilgili bazı değişikliklerle yeniden ÇED Başvuru Dosyası hazırlanıp Bakanlığa sunuldu.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, revize projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Tunceli Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler