1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Aksa Göynük Termik`e kül depolama tesisi yapılacak

Aksa Göynük Termik`e kül depolama tesisi yapılacak

Aksa Göynük Enerji, Bolu ili Göynük ilçesinde bulunan Aksa Göynük Enerji Termik Santrali'nde kül depolama tesisi yapılacak.

Aksa Göynük Termik`e kül depolama tesisi yapılacak

Enerji Günlüğü - Aksa Göynük Enerji, Bolu ili Göynük ilçesinde bulunan Aksa Göynük Enerji Termik Santrali'nde kül depolama tesisi yapılacak.

Aksa Göynük Enerji tarafından Bolu ili Göynük İlçesi sınırları içinde bulunan termik enerji santralinde 5 milyon TL yatırımla kül düzenli depolama tesisi kurulacak.

PROJE İLE İLGİLİ HALK BİLGİLENDİRİLECEK

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü,proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açıldığını ve proje ile ilgili 05/11/2015 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenleneceği bildirildi.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden bilgi alınabilecek.

SANTRAL HAKKINDA

Türkiye’nin özel sektör tarafından yatırımı yapılarak devreye alınan ve yerli kömür kullanılan iki santralinden biri olan Aksa Göynük Enerji Termik Santrali’ne 390 milyon dolarlık harcama yapıldı. 270 megawatt (MW) kapasiteye sahip Türkiye’nin ilk rödovanslı yatırımı olan santral,yılda 2 milyar kilowattsaatlik (kWh) üretim yapacak. Bu rakam, Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 1’ine karşılık geliyor.

AKSA GÖYNÜK SANTRALİ AÇILDI

Önceki ve Sonraki Haberler