1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa Enerji: Elektrik borsasında kâr marjımız yükseldi

Aksa Enerji: Elektrik borsasında kâr marjımız yükseldi

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, 1 Nisan'dan geçerli olarak yürürlüğe giren elektrik ve doğalgaz fiyat artışlarının şirket üzerindeki olası etkilerine...

Aksa Enerji: Elektrik borsasında kâr marjımız yükseldi

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, 1 Nisan'dan geçerli olarak yürürlüğe giren elektrik ve doğalgaz fiyat artışlarının şirket üzerindeki olası etkilerine ilişkin bir değerlendirme yayımladı. Elektriğin sanayi abonelerinde yüzde 10-14, ticarethanelerde yüzde 5-8, doğalgazın ise yüzde 18.7 artırıldığı hatırlatıldı. Aksa Enerji satışlarının yaklaşık yarısını oluşturan ikili anlaşmalarla gerçekleşen elektrik satışlarında sanayi müşterilerinin önemli bir ağırlığı oluşturduğu belirtildi. Bu satışlardaki fiyat, geçerli tarifeden indirim şeklinde belirlendiği için ikili anlaşmalarla yapılan satışlardaki kar marjı üzerinde son zamların etkisi olmayacak.

Ancak satışların yaklaşık yüzde 30'unu oluşturan dengeleme ve uzlaştırma piyasasında 1 Nisan 2012'den itibaren gerçekleşen fiyat artışının şirket ciro ve kar rakamlarına olumlu yansıyacak. Tarifelere yapılan artış ve elektrik borsasındaki fiyat artışlarının toplan 175 MW kurulu gücündeki altı adet rüzgar ve HES'teki kâr marjlarına da olumlu yansıyacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler